Crema de branza la pahar

21:39 Lucruri simple 0 Comments


Astazi m-am trezit inaintea copiilor, am admirat rasaritul si acum imi beau cafeaua intr-o scurta liniste.  Suntem singuri acasa si trebuie sa ma gandesc la niste activitati care sa ii tina ocupati si multumiti pana diseara. Inainte de asta insa profit de liniste si va scriu o reteta de dulce rapid care va poate salva intr-o situatie de musafiri neanuntati:)

Va trebuie:
O cutie de mascarpone - 250 g
O cutie de frisca indulcita- 200 ml
Zahar pudra - 2-3 linguri
Esenta de vanilie - daca vreti dar nu e musai
Cativa biscuiti digestivi - vreo 10
Capsuni, zmeura sau afine - depinde ce gasiti



Eu am plecat la drum cu ingredientele de mai sus ca sa fac o Pavlova. But, as always, nu mi-a iesit bezeaua. Asa ca am reconfigurat traseul si am facut un fel de cheesecake la pahar.

Mai intai am pregatit paharele. Adica le-am scos din dulap. Apoi am maruntit biscuitii in robot si i-am presarat pe fundul paharelor. Mi-am luat mixerul vechi, antic si de demult ai am batut frisca. Peste frisca am adaugat branza mascarpone si 2 linguri de zahar pudra si le-am mai batut 30 de secunde, pana s-au amestecat bine. Gustati. In etapa asta puteti pune mai mult sau mai putin zahar. E dupa gust.

Crema asta de branza cu frisca batuta am adaugat-o straturi in pahar. Deci avem biscuiti maruntiti, crema de branza, zmeura, biscuiti, crema de branza, zmeura si un final sprinkle de biscuiti. Si e yum! Enjoy!

Eat responsibly!

You Might Also Like

0 comments: