Rulada cu crema de Nutella

05:30 ime 0 Comments

Simplu si rapid. Nu atat de simplu ca Nutella pe paine, cu care m-as multumi intr-o zi obisnuita, insa n-as putea sa servesc musafirii cu Nutella pe paine. Nu? Asa ca in timpul de care am nevoie petru a desface punga cu paine alba feliata, mai bine desfac un carton de oua si fac un pandispan subtire. Va zic cum? Va zic:

Pandispan subtire
5 oua separate in albus si galbenus
5 linguri de zahar
5 linguri de ulei
5 linguri de apa fierbinte
5-6 linguri de faina
un praf de sare (nu 5)

Crema cu Nutella
Mascarpone 250g
Nutella 250g



Asta este clasicul pandispan. Mai merg si ceva arome, poate niste coaja de portocala rasa, sau lamaie si chiar fulgi de ciocolata incorporati la final. 

Si incepem pornind cuptorul la 180C. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Peste ele, se adauga zaharul si se bat in continuare. Apoi galbenusurile, cate unul. Apoi uleiul si apa. Dupa fiecare ingredient mai mixam putin. La final adaugam faina, cate o lingura. Faina trebuie incorporata treptat, cu miscari ample de jos in sus, folosind o spatula de plastic sau o lingura de lemn. Cand am terminat cu compozitia asta pregatim tava aragazului pe care o tapetam cu hartie de copt. Nu merge fara. E important. Punem compozitia in tava in strat subtire si o dam la cuptor vreo 15 minute. Foaia e subtire. Stati cu ochii pe ea!

Scoasa din cuptor, foaia se lasa sa se raceaca complet in tava. Cand s-a racit ii soateti hartia de copt si o acoperiti cu Nutella amestecata in prealabil cu mascarpone. Cu un mixer. Foaia se ruleaza cu grija si se acopera cu folie. Dupa o ora la frigider se poate taia in felii. 

Cantitatile de Nutella si mascarpone sunt orientative. Puneti dupa gust. :)

Eat responsibly!

You Might Also Like

0 comments: