Briose cu afine

14:24 Lucruri simple 0 Comments

Astazi am suprasolicitat cuptorul. Mai intai cu briosele astea delicioase, care au fost mic dejun si acum, la cina, cu trei tavi de snitele din piept de pui. Snitelul cu piure presupun ca e hit in multe case cu copii. Mie nu-mi place sa fac snitele. Murdaresc prea multe vase si dureaza si mult. Imi place mai mult sa fac briose. Aici implicate sunt doar un castron si o tava. Si sunt si absolut delicioase, 

Ca sa le faceti pe astea cu afine va trebuie:
150g zahar
1 ou mare
120 ml ulei vegetal
80 ml lapte
o lingurita de esenta de vanilie
160 g faina
un sfert de lingurita de sare
o lingurita de praf de copt
150 g iaurt sau smantana
200 g de afine
niste guri flamande care sa devoreze rezultatul


Inainte de toate porniti cuptorul la 180C. Pregatiti tava de briose si ingredientele. Zaharul il amestecati cu oul, uleiul, laptele si vanilia. Apoi adaugati faina, sarea si praful de copt. Cand aluatul nu mai are cocoloase puneti si iaurtul sau smantana si amestecati pana se incorporeaza bine. La final puneti afinele pe care le amestecati usor cu o lingura. Compozitia asta va ajunge pentru 12 briosele. Umpleti formele cam 3 sferturi ca sa nu se reverse prea mult la copt, iar deasupra mai puneti cateva afine pe care le impingeti usor cu degetul. Optional, inainte de coacere le puteti presara cu putin zahar. 


La cuptor stau cam 25 de minute, pana se rumenesc frumos pe deasupra. Eu am facut 2 tavi, iar fi-mea, care ma ameninta ca ea mananca doar briosa, fara afine, a mancat 4 bucati cu afine cu tot. Sunt foarte bune, pufoase si dulci acrisoare.



La final va las si o poza cu Cetatea Rasnov pe care am vizitat-o ieri. La cate briose am mancat azi, ar mai merge o drumetie:)

Eat responsibly!

You Might Also Like

0 comments: