Brownie cu menta si lamaie...gen

12:45 ime 2 Comments

Asa cum am promis la happy birthday 50 like si la mai multe, v-am facut o prajitura, cu ciocolata la solicitarile unora. Cu toate ca am atins pragul de 50 acum cateva zile, a durat mai mult cu prajitura, dar va asigur ca m-am apucat de ea de cand am vazut 50 acolo:) Mi-a luat exact 3 zile sa fac aceasta prajitura, pentru ca m-am crezut bucatareasa maxima cu talent si am zis ca stiu eu mai bine decat reteta profi de pe Good Food. Am pornit de la a dubla cantitatile, pentru ca ma gandeam sa cinstesc cateva persoane...dar am gresit putin...cam cu 50ml de samnatana...si a fost suficient:) Dar hai sa lasam povestile. Asta e reteta pentru o cantitate normala de prajitura:

Pentru blat
50 g unt
100g cioco neagra
2 oua
125g zahar brun
50g faina
1/2 lingurita praf de copt
15g cacao


Pentru glazura 
(aici nu am gasit ce imi trebuia si am improvizat)
200g ciocolata alba
100ml smantana pentru gatit
frunze de menta facute mici mici la robot
(va trebuie un robot mic)
esenta de lamaie



Pentru negresa, topim ciocolata si untul la foc foarte mic pe aragaz. Batem ouale cu zaharul pana se albesc, apoi le amestecam cu ciocolata topita si racita la temperatura camerei. Turnam compozitia peste ingredientele uscate si omogenizam bine. Dam la cuptor cam 20 de minute la 180 de grade, pana cand scobitoarea iese curata. Boring....

Apoi trecem la partea mai distractiva. Glazura...Eeee, aici putem sa facem prostii si sa zicem ca e cam putina smantana pentru 200g de ciocolata. Cel putin asa am facut eu:) Am dat mai multa smantana in fiert si am pus-o peste ciocolata taiata marunt. Am lasat-o cam 5 minute si apoi am amestecat in ea pana cand s-a topit toata ciocolata. Menta am adaugat-o la sfarsit, dupa ce am robotzit-o bine pana s-a facut suc. Ca sa fie mai usor o puteti amesteca mai intai cu putina smantana, ca sa aiba robotul ce sa lucreze. 


Ideal ar fi sa gasiti esenta de menta. Eu n-am vazut pana acum asa ceva, asa ca am pus esenta de lamaie ca de-aia aveam pe-acasa. Ideea e ca glazura mea a iesit verzulie cu aroma de lamaie...merge...dar am asteptat 3 zile sa se intareasca si sa o pun pe prajitura. Nu s-a intarit nici azi asa ca am pus-o asa...Ar fi trebuit sa fie asa, ca o ciocolata cu menta si la mine a iesit un fel de smantana cu menta. 

De acum respect retetele...mai ales la prajituri...nu ca n-ar fi iesit buna...dar a iesit cam uratica:)

Hai va pup si mai gatim si alta data!

You Might Also Like

2 comentarii:

  1. De mult ma gandeam sa incerc o combinatie de ciocolata si menta. Buna idee aceste brownies glazurate cu menta. Sa vedem ce facem cu glazura sa o intarim :) O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Negresa a fost foarte buna si cu glazura asa moale. Tinuta la frigider se intareste, dar ca sa iasa asa cum trebuie, cantitatea de smantana pusa peste ciocolata trebuie sa fie mai mica:) Delicios:)

    RăspundețiȘtergere