Briose ciocolatoase

10:45 ime 7 Comments

La reteta asta am o singura poza. As putea spune pentru ca au fost atat de bune incat n-am apucat sa le pozez...dar avand in vedere ca le-am terminat pe la 12 noaptea si dimineata am plecat la munca, adevarul e ca n-am avut timp de poze. Asta am facut-o dimineata, pe fuga, sa ramana macar dovada. Si sa stiti ca si scuza cu "au fost atat de bune" ar fi mers pentru ca au fost cele mai bune briose cu ciocolata pe care le-am facut pana acum!

Ingrediente
150g ciocolata neagra, dar nu foarte (maruntita)
200g faina
o lingurita praf de copt
200g zahar muscavado (light) - eu am pus zahar alb
6 linguri de cacao
150 ml ulei de floarea soarelui
100 ml smantana
100 ml apa
2 oua
esenta de vanilie


Luati un bol mare mare si amestecati faina cu praful de copt, cu zaharul, cu cacaoa, cu uleiul, cu apa, cu smantana si vanilia. Cu un tel sau cu mixerul. Cand s-au omogenizat adaugati ciocolata maruntita si amestecati. Impartiti compozitia intr-o tava de 12 briose si dati la cuptorul preincalzit la 160C cam 20 de minute, sau pana trece testul scobitorii. Si gata. 

Tip: Poate fi transformata si intr-o prajitura mare, daca in loc de tava de briose folositi o tava de tort.

You Might Also Like

7 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Mersi de atentionare. Sunt cu celelalte ingrediente la un loc. Se amesteca toate:)

      Ștergere
    2. :) eu am probleme cu cuptorul, e pe gaz si nu ma inteleg nicicum cu el...

      Ștergere
    3. Da, te inteleg perfect. Cu gazul e greu sa nimeresti mereu temperatura. Stiu ca eu am inceput cu un cuptor cu trei trepte doar si mi-a luat ceva sa ma obisnuiesc exact cu puterea lui. Trebuie sa observi in timp care ii sunt chichitele. Daca arde mai mult de jos sau de sus, etc. Mie prima prajitura pe care am facut-o la cuptorul cu gaz mi-a iesit un fel de caramida:))) pentru ca nu am reglat bine temperatura:)))

      Ștergere
    4. Da, te inteleg perfect. Cu gazul e greu sa nimeresti mereu temperatura. Stiu ca eu am inceput cu un cuptor cu trei trepte doar si mi-a luat ceva sa ma obisnuiesc exact cu puterea lui. Trebuie sa observi in timp care ii sunt chichitele. Daca arde mai mult de jos sau de sus, etc. Mie prima prajitura pe care am facut-o la cuptorul cu gaz mi-a iesit un fel de caramida:))) pentru ca nu am reglat bine temperatura:)))

      Ștergere
  2. Le-am facut in seara aceasta. Sunt foarte bune. Multumesc pentru reteta. Succes in continuare.

    RăspundețiȘtergere