Briose Red Velvet

11:58 ime 6 Comments

Reteta asta e scoasa de la naftalina. O tin in draft de 2 ani. 2 ani, da. In sfarsit am decis ca ar fi util sa o impartasesc cu voi, poate vreti sa faceti ceva bun de Mos Nicolae.


Ingrediente

Pentru briosa
160 g faina
100 g zahar pudra
1 plic praf de copt
1/2 lingurita sare
o lingurita cacao
180 ml ulei floarea soarelui
125 ml lapte batut (sau iaurt)
1 ou
colorant alimentar rosu
o lingurita otet alb
o lingurita extract de vanilie

Pentru crema de deasupra
250 g crema de branza 
(Lacteea sau Philadelphia sau Mascarpone)
200 g unt moale
o lingurita extract de vanilie
200 g zahar pudra cernut


Ca de fiecare data cand trebuie sa coacem ceva, inainte de toate, pornim cuptorul. De data asta la 180C. Il lasam sa se incinga bine si ne vedem de treaba. Intr-un castron amestecam ingredientele uscate: faina, zahar, praf de copt, sare, cacao. Intr-un vas mai mare amestecam cu un mixer ingredientele lichide: ulei, lapte batut/iaurt, ou, otet, extract de vanilie. Colorantul se adauga la uscate daca e praf sau la lichide daca e lichid. In functie de colorant adaugati suficient astfel incat compozitia sa se coloreze in rosu. Peste amestecul lichid se adauga ingredientele uscate si se amesteca pana la omogenizarea compozitiei. 

Compozitia se imparte in 12 forme de briose si se da la cuptor 20-25 de minute pana cand trece testul scobitorii. 

Pentru topping mixati crema de branza cu untul si extractul de vanilie. Adaugati zaharul pudra si amestecati usor pana la omogenizare, apoi mixati la o viteza mai mare pana cand amestecul devine usor aerat si pufos. Briosele se decoreaza dupa ce se racesc complet. Sunt delicioase!





You Might Also Like

6 comentarii:

  1. Buna ziua!
    As putea folosi miere in loc de zahar?Daca da,cata? Si in locul colorantului,sfecla?
    Multumesc.
    Eleonora

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna si scuze ca raspund asa tarziu. Poti folosi sfecla in loc de colorant. Daca folosesti suc de sfecla ar trebui sa mai reduci din celelalte ingrediente lichide. Mierea din cate stiu nu e recomandat sa o folosesti la temperaturi mari. Poti sa pui mai putin zahar sau sa pui o banana coapta in amestec pentru gust dulce.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua!
    Am facut briosele,in sfarsit.Au iesit delicioase.Musafirii au fost incantati.Multumesc,Doamna cu coc!
    Am folosit zahar brun,brut;am pus mai putin decat in reteta;l-am rasnit,sa-l fac pudra.Si am folosit si suc de sfecla in loc de colorant.Avea o culoare frumoasa rozalie,dar dupa coacere s-a pierdut;a ramas ceva gen capucino inchis.Eu cred ca din cauza zaharului brun.Aaa,am folosit faina integrala de secara. Iar briosele au iesit usor umede si se topeau in gura.
    Multam inca o data.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Super! Ma bucur mult ca ti-au iesit si ca au fost delicioase. Cred ca le voi reface si eu in curand, dar voi folosi ingredientele tale. Ca sa le deu si copiilor*)

      Ștergere