Prajitura cu cocos si glazura de ciocolata

10:23 ime 5 Comments

Pregatindu-ma sa vizionez cartea pe n-am reusit sa o lecturez, plictisindu-ma ingrozitor pe la jumatate cand personajul principal se regasea prin India, am decis sa scriu cateva cuvinte despre ziua mea de azi. Da, azi am reusit, pe bune, sa termin 4 pachete de unt. Da, 4! Am gatit colesterol cat pentru tot restul anului, dar am gatit bun. Am facut mamaliguta cu unt si pastrav la gratar, am facut negresa cu fulgi de cocos pe care o gasiti mai pe larg aici, rulada de piept de curcan si urmatoarea prajitura cu cocos si glazura de ciocolata:


Am fix 8 minute sa postez pana incepe filmul asa ca iata reteta pe scurt:

Pentru blat
125 g unt
100 g zahar brun
3 oua
200 g faina
2 linguri cacao
2 linguri lapte
1 lingurita praf de copt


Pentru crema
300 ml lapte
3 linguri pline cu gris
100 g unt
100 g zahar
100 g nuca de cocos


Siropul se face din zahar si lapte
Glazura din ciocolata cu lapte si unt


Pe locuri, fiti gata, start! Zaharul se freaca cu untul pana se fac cremoase. Apoi se adauga ouale, pe rand si se amesteca dupa fiecare. Sau se adauga ouale in timp ce robotul e la viteza maxima si se taie crema. Crema asta taiata se amesteca cu faina, praful de copt si cacao. Blatul se coace intr-o tava rotunda sau patrata, dupa dispozitie. Eu am fost intr-o dispozitie rotunda azi pentru ca nu am tava patrata:) 15 minute la foc miculet.

Siropul pentru blat se prepara din 3 linguri de zahar si 200 ml de lapte. Caramelizam putin de tot zaharul si il stingem cu lapte rece. Vedeti ca la contact o sa iasa cu sfaraieli. Lasam pe foc pana ce zaharul se topeste in lapte si apoi il turnam peste blatul care s-a racit. 

Crema: Lapte+gris+unt+zahar pe foc pana se ingroasa. Apoi adaugam nuca de cocos si mai lasam pe foc cam 2-3 minute. (Cam aici am primit un telefon de la cineva care mereu imi strica planurile. As face lucruri pentru acest cineva cu mare drag, daca ar inceta sa ma puna in fata faptului implinit si sa se comporte ca si cand toti ceilalti nu au nimic de facut niciodata si ca sunt vesnic la dispozitie. Doar ce face el e important. Dar sa fim seriosi, avem un blog culinar, nu un blog de sentimente incalcite.)

Crema se toarna fierbinte peste blat si se acopera cu glazura taiata si dreasa cu un cub de gheata asa cum am invatat de la Laura Sava careia ii si multumesc pentru reteta. Sunt convinsa ca ei i-a iesit mai bine:)


Bineinteles ca filmul a inceput de mult si eu n-am terminat. Deocamdata nu-mi place. Sa vedem daca ma prinde pana la jumate'.

You Might Also Like

5 comentarii:

  1. Mmmm, tare bun si arata apetisant!
    Iubesc cocosul.Vreu sa o fac si eu asa ca o sa te rog sa imi spui ce diametru a avut forma sa stiu daca raman la cantitatile tale sau dublez.
    O zi frumoasa iti doresc !

    RăspundețiȘtergere
  2. Tava mea e de aprox 26 de cm. Prajitura e buna, doar ca mie nu mi-a placut blatul. Mi-a iesit cam fainos si batut asa. Daca ar fi sa o repet as face un alt blat cu cacao, eventual mai ca un pandispan asa...sau as pune mai putina faina...sau eventual cred ca ar merge si un blat de biscuiti ca la chessecake:) Sper sa iti iasa bine si sa te lingi pe degete:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Super, tot 26 e si forma mea.bine ca mi-ai zis de blat, o sa fac alta reteta , oricum pe mine crema m-a atras in mod deosebit.Saptamana asta o fac, abia astept !

    RăspundețiȘtergere
  4. lam preparat si este exceptional de bun

    RăspundețiȘtergere
  5. Glazura cum se face? Topesc ciocolata cu untul si pun un cub de gheata? Vreau s.o fac sambata

    RăspundețiȘtergere