Briose cu dovleac copt

09:10 Lucruri simple 1 Comments

Iubesc dovlecii. Imi place de ei pentru ca sunt portocalii si dulci si miros demential cand ii coci. Stiti mirosul ala de toamna tarzie la tara, cand mamaia cocea dovleacul in soba si cand era gata il mancam cu lingurita direct din coaja? Ala e. Miros de cald si de dulce si de imbratisare de bunic.
Anyway, ieri am copt un mini dovleac din asta dulce. Jumatate l-am mancat cu lingurita din coaja, iar jumatate l-am facut briose pentru copiii astia din noua generatie care nu se mai bucura de simplitatea dulcelui pentru ca Kinder🤪
Pentru briose va trebuie
Dovleac copt cam 300 de grame
2 oua
60 ml de ulei
135 g zahar brun
210 g faina
1 lingurita scortisoara
1/4 lingurita nucsoara
Un praf de sare
Un pliculet de praf de copt
Ouale se amesteca cu zaharul si cu uleiul, peste ele se adauga scortisoara, nucsoara si pulpa de dovleac. Dupa ce le amestecati pe astea bine, adaugati si faina cu sarea si cu praful de copt. Ar merge si niste nuci maruntite. Eu n-am avut, dar am visat la ele cand am muscat din prima briosa. 
La cuptor se tin cam 25 de minute la 180C, sau pana cand trec testul scobitorii. Sunt moi si umede si delicioase si fac toata casa sa miroasa a bun.
Eat responsibly.

You Might Also Like

Un comentariu:

  1. Over the course of 5 years we have worked with totally different artists, Ziplock Storage Bags designers and industrial companies, the experience that we have gained, allowed us to provide them with a possibility of making designs without limits. Commercial 3D printing lastly came to the desktop in 2006 from Objet , which let customers ship designs to its gadget in order to to} print them from multiple of} materials with totally different properties. The 1.zero Darwinmachine was the first practical application of RepRap’s philosophy, and abruptly anyone had the ability to create no matter they might dream up.

    RăspundețiȘtergere