Ciorba de pastai cu afumatura
Acum ceva vreme am fost intr-o excursie la Magura de Brasov, un loc minunat, care pe noi ne-a cucerit de mult si unde ne intoarcem de cate ori avem ocazia. Linistea acestui sat iti linistese si iti impaca sufletul. Aici noua ne place la Samedru si intr-un popas la ei am mancat o delicioasa ciorba de fasole pastai cu afumatura. A fost speciala, nu mai incercasem pana atunci si ne-a ramas gandul la ea. Asa ca am zis ca trebuie sa fac si eu acasa. N-a iesit chiar ca cea de la Samedru, dar a iesit si a mea buna de tot😁
Magura, Brasov |
Ingrediente
500 g pastai
150 g ciolan afumat sau keiser
2 cepe
O capatana de usturoi
1 morcov
1 ardei
2 linguri de faina
2 rosii
1 lingurita de pasta de rosii
Ulei
Sare si piper
Marar
1. Mai intai pregatim toate ingredientele. Legumele se toaca cubulete, afumatura se taie bucatele si tecile de fasole se rup in 2-3 bucati.
2. Intr-o oala incapatoare punem putin ulei si calim ceapa si afumatura.
3. Cand ceapa s-a inmuiat bine adaugam faina si amestecam bine de tot. Apoi punem si morcovul, ardeiul si fasolea, iar peste adaugam cam 1.5 l de apa fiarta.
4. Cand fasolea s-a fiert si este moale (pe gustate) punem rosiile fara coaja, tocate cuburi, usturoiul pisat si pasta de tomate. Tot acum condimentam cu sare si piper dupa gust si mai lasam sa fiarba cam 15 minute.
5. La final adaugam marar din belsug si ne minunam de cat de buna a iesit.
Eat responsibly
0 comments: