Briosa cu dulceata de visine

10:53 ime 2 Comments

N-am mai scris de-o luna:( Am fost prea ocupata cu decorarea balconului cu flori, floricele si floricici. Da, e un nou hobby, ca doar am dus lipsa lor in copilarie, asa ca acum recuperez. Imi amintesc acum cativa ani cand ma lasa mama singura acasa cu florile ei (are mii) si trebuia sa le ud (imi lua 2 ore). Si nu le udam ca nu-mi placea si se uscau si mama ma certa:))) N-as fi crezut niciodata ca o sa-mi placa sa cultiv si sa ingrijesc verzituri. 

A inceput cu niste busuioc. A continuat cu 2 trandafiri (acum pe jumatate mancati de niste puricei), 2 primule, un bonsai, vreo 3 palmieri, 4 muscate, marar care s-a ofilit, leustean, rozmarin, menta curgatoare si necurgatoare, iedera, un pomisor de dafin, niste levantica incapatanata care creste greu, 2 braduti tuia si niste multe altele neidentificate...a, si rosii cherry si ardei iuti (abia in stadiul de rasad, dar sper ca o sa pun o retea cu ele aici la momentul potrivit). Sa speram ca ma tine...

Pana una alta, in amintirea postului Pastelui va las cu o briosa deliciosa cu dulceata de visine de post, dar foarte buna.


Ne trebuie
1 borcan cu dulceata de visine
230g faina
120g margarina (sau unt)
150g zahar
150g nuci macinate
2 linguri de cacao
1 plic praf de copt
300ml sirop de visine


Eu am cumparat dulceata din comert, am strecurat visinele, iar restul de dulceata l-am amestecat cu putin suc de visine, cat sa se transforme in 300 ml sirop de visine. Margarina am topit-o cu zaharul la bain marie. Am luat de pe foc si am pus nucile macinate, faina, praful de copt si cacaoa. Am pus si siropul si am amestect cu un tel sa nu faca cocoloase. Am umplut formele de briose pana la jumatate cu compozitie, apoi am pus o lingurita de visine in fiecare. Restul de compozitie am pus-o deasupra si am dat la cuptorul incins la 180C cam juma' de ora...orientativ. Avem la final briose cu visine la mijloc. Nice combination!


Va rog sa imi urati timp si inspiratie sa fiu mai activa la capitolul gatit! Eu va urez weekend linistit!

You Might Also Like

2 comentarii:

  1. Timp si inspiratie maxima sa fie atunci...din plin!!!
    Weekend linistit ,la fel:-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Angelica! Spor si tie la gateli!

    RăspundețiȘtergere