Strudel cu mere

04:15 Lucruri simple 0 Comments


E sambata dupa amiaza si noi ne intoarcem dintr-o scurta excursie de la Balea Lac. Am pornit la drum de dimineata pentru ca tineam neaparat sa mai prindem Transfagarasanul deschis anul asta. Si a fost frumos, copiilor le-au placut mult minicascadele de pe drum si inaltimile. Si foarte mult norii care erau suficient de jos cat sa poti sa gusti din ei, asa cum au vazut ei in nu stiu ce film. Such fun.

Ce sa mai, frumoasa (si scurta) excursie, dar acum cand suntem pe drum spre casa mi s-a facut o pofta maxima de ceva dulce. Si poate nu sunt singura, asa ca zic sa va las aici o reteta rapida de tot care se potriveste cu zilele ploioase de weekend. 
Va trebuie
Un aluat foietaj (eu il folosesc pe cel refrigerat de la Lidl)
6-7 mere curatate de coaja si date pe razatoare
Cateva linguri de zahar
Scortisoara
Nucsoara
Nuci maruntite cu cutitul
Un ou batut
1. Intr-o tigaie caliti merele cu cateva linguri de zahar. Cantitatea de zahar variaza in functie de cat de dulci sunt merele si cat de dulce va place placinta. Asa ca puneti si gustati.
2. Cand merele s-au inmuiat si si-au schimbat culoarea puneti o lingurita de scortisoara si un praf de nucsoara. 
3. La final adaugati nuca tocata si lasati compozitia de mere sa se raceasca putin.
4. Acum puteti porni cuptorul care trebuie sa se incinga la 200C si desfaceti aluatul foietaj. El in general vine cu propria hartie de copt. Il lasati pe ea si franjurati marginile simetric pe ambele parti, lasand pe mijloc loc ca sa puneti compozitia de mere. Nu va panicati ca am poze care explica mai bine decat cuvintele:

5.Dupa ce ati pus compozitia incepeti sa impaturiti marginile franjurate una peste alta pentru a crea modelul impletit.

 6. La final presarati placinta cu zahar si scortisoara si bagati-o la cuptor 20-30 de minute, pana se rumeneste apetisan si in casa miroase a toamna cu scortisoara.

Si acum bucurati-va de strudel cald cu putina inghetata de vanilie si cu ochii pe geam la frig si la toamna. 


Eat responsibly

You Might Also Like

0 comments: