Burger vegetal (rezumat de weekend)

09:23 ime 6 Comments

In weekend am savurat primul gratar in soare pe anul asta. Da, primul. In afara de clasica ceafa de porc am realizat si cativa burgeri de post. Cand i-am pus pe gratar, de frica sau din orgoliu probabil, focul s-a stins. Cum adica burgari vegetali pe gratar? Cu ce rost? Pai cu rost, ca au fost foarte buni, chiar daca pana la urma i-am facut in tigaia gratar pe aragaz ca sa nu mai ocup spatiul pretios pe gratarul unde trebuia sa troneze ceafa de porc. 

Si in continuare sunt de parere ca gratarul nu este facut doar pentru carnuri grase (sau mai putin grase). Vezi grataragiul meu preferat - Licence to Grill care nu e partinitor cu ce sfaraie mai frumos pe gratar. Nu zic ca ceafa nu e buna, dar putina diversitate nu strica niciodata. Nu ne place monoton:)

Am cumparat:
250g humus
cam 50g pesmet
500g morcovi (ochiometric)
3 linguri de susan
o lingurita de chimen praf
o ceputa rosie
ulei de masline
sare si piper
(daca nu tineti post puteti pune si un ou, cred ca ar iesi mai legati...daca tineti post trebuie sa puneti mai mult ulei de masline)



Morcovul dat pe razatore se pune o treime in robotul de bucatarie, alaturi de humus, susan, ceapa, jumatate din pesmet si ulei de masline,  (nu stiu cat am pus...cateva linguri, cat sa se lege compozitia), sare si piper dupa gust. Restul de morcov ras se caleste in putin ulei cateva minute pana se inmoaie, apoi se amesteca cu pasta care a rezultat din cele de mai sus robotizate. Adaugam pesmet pana cand compozitia devine usor de modelat in chiftele. Eu i-am facut patrati pentru ca aveam chifle patrate. Se tin pe gratar pana cand capata dungi si se arunca in chifle cu ce poftiti (sos de usturoi, maioneza, ketchup, etc). Eu i-am servit cu salsa picanta si salata de castraveti cu fenicul. Au fost chiar reusiti:) 


Fug, ca fac urzici (yey!) si s-au fiert. Miroase in toata casa...chiar placut. Ma asteptam sa miroasa foarte urat din experientele anterioare. Dar nu, miroase frumos, a sanatate de primavara! O sa arunc langa ele o mamaliguta si putina pasta de hrean. Bun, bun!

PS A vazut cineva Master Chef? Eu am vazut ieri in reluare si am ramas putin socata. Adica, nu inteleg cine ar bate drumul sa faca ceva din maxima pasiune pentru ca altcineva sa aiba de cine sa isi bata joc. Nu imi sunt deloc la suflet cei trei actori cu casca in ureche (bucatari) care arunca cu farfuriile dupa concurenti si jignesc de pe scaune inalte. Ciudata emisiune...

You Might Also Like

6 comentarii:

  1. bun burger! Asa imi place si mie ;)
    pofta buna la urzici, abia astept sa-mi fac si eu ;) pup

    RăspundețiȘtergere
  2. au iesit o minune urzicile:) bune si sanatoase sa ne revigoram la inceput de primavara:) pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte original. Si foarte tentant!

    RăspundețiȘtergere
  4. Fab chef, blogul tau e truly fabulous. Imi place mult cum scrii:) Spor la gatit, pozat, postat!

    RăspundețiȘtergere
  5. :( I want to try but don't know the language. Looks amazing.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. If you want to try it here's the English version: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/11011/carrot-and-sesame-burgers

      I made mine vegan by not adding the egg. If it doesn't stick together try adding more oil:)

      Ștergere