Supa crema de telina

11:28 ime 4 Comments

Pentru cei interesati, sa stiti ca azi am ajuns cu bine acasa. M-a batut putin vantul in statie la Perla. Putin mai mult vreau sa spun, ca am ajuns acasa cu tarana inclusiv in pantaloni:) Noroc ca m-am mai ingrasat in ultimul timp, ca exista riscul ca vantul sa ma duca in zbor pana acasa...

Nici drumul prin padure nu a fost prea dragut. Vijelia trecuse, dar vantul tot mai trantea din cand in cand cate o bucata de pom. Una a aterizat la mine pe parbriz. M-a speriat. Doar atat. Nimic mai mult sau mai rau.

Inceputul de saptamana a fost cu supa crema de telina. O aveam de mult in plan, dar mi-au expirat vreo trei teline in frigider pana am reusit in final sa o fac.


Avem nevoie de:
o telina (radacina) mare
2 morcovi, 1 cartof, 1 praz, o ceapa
100 ml smantana pentru gatit
patrunjel
sare si piper
apa cat sa acopere legumele cand fierb


Taiem toate legumele cuburi mici, mari, mijlocii, dar asemanatoare sa fiarba bine. Le punem la fiert cu apa cat sa le acopere. Cand au fiert (le testam sa vedem daca sunt moi) bagam in ele mixerul si le facem crema. Adaugam si patrunjel tocat si mai mixam putin. Apoi adaugam smantana, sarea, piperul si mai mixam putin. La final, daca supa seamana cu un piure, mai punem niste apa fiarta peste si mai mixam putin. Mancam cu crutoane pentru un contrast de texturi.


Wish me luck, ma duc sa calc...:(

You Might Also Like

4 comentarii:

  1. Bai eu nu am stiut ca situatia a fost asa grava...cu vremea ma refer! Am vazut ca bate vantul, dar nu mi s-a parut ca bate asa tare, asa ca nici nu mi-am facut griji pentru tine. Ma bucur sa aflu ca ai ajuns cu bine acasa! Puup!

    RăspundețiȘtergere
  2. I foud your recipe on foodgawker. It looks so delicious, I will try that for our guest tonight. With the help of Google Translater. :) I am actually from Germany. Keep on cooking!

    RăspundețiȘtergere
  3. I'm glad you decided to try this recipe. It is indeed delicious and very easy to make. I'm sure you and your guests will love it:)

    RăspundețiȘtergere
  4. o reteta reusita, arata perfect si cred ca la gust e la fel, sanatoasa, usor de pregatit si binevenita in serile reci de iarna :)

    RăspundețiȘtergere