Sa povestim despre Balcik

01:28 ime 0 Comments

Weekend-ul prelungit de 1 mai a fost minunat! Am avut noroc de vreme buna, locatie buna si mai presus de orice, companie buna. A inceput totul ca un plan de iesire romantica in 2. Voiam sa mergem la mare, ca doar era 1 mai, iar pentru ca nu voiam sa stam mult ne-am gandit sa mergem undeva aproape - asa am ales Balcik. Hotelul l-am gasit, ca intotdeauna, pe Booking.com – Selena Hotel - si n-a fost rau deloc. Camere mari si frumoase la un pret de criza. 

Povestind planurile de plecare, am sfarsit prin a rezerva inca 4 camere. Ce sa mai, se anunta un grup mare si dornic de distractie.


Si ne-am pornit la drum, cu prima oprire planificata la Dalboka. Logic, doar nu era sa mergem pe litoralul bulgaresc fara sa ajungem la scoici. V-am mai povestit si anul trecut aici care e treaba cu Dalboka. Ei bine, s-au schimbat putin lucrurile de anul trecut. Se pare ca au povestit prea multi despre experienta minunata Dalboka si a aflat mai toata lumea. Acum, daca vrei sa mananci la o ora la care mananca lumea in general e musai sa ai rezervation!. Noi am ajuns duminica pe la 12.20-13.00. A trebuit sa parcam cam la 1 km de restaurant si sa ne deplasam pe jos pana in cea mai abrupta vale posibila pe malul marii. Erau masini care nu mai puteau urca panta...era foarte aglomerat. Noi, optimisti am zis sa mergem totusi pana jos, ca poate cine stie, nu erau toti acolo sa manance. De la poarta am fost intampinati cu intrebarea “Du iu heav rezerveishon?” de o fata draguta si foarte uimita cand i-am spus ca nu...Deci, n-am mancat si ne-am mai dat si sufletul pe drumul de urcare. Ne-am facut curaj si am mancat la un restaurant la capul Kaliakra. Bun, dar nu extraordinar...Capul Kliakra insa...de vis!


Asadar, daca vreti sa serviti scoici la Dalboka sunati inainte si rezervati o masa “near the sea” pentru o experienta completa. Noi asa am facut pentru marti la intoarcere si a fost ok. Scoicile cu legume au fost de vis, dar am plecat dezamagita pentru ca nu aveau nici raci nici melci, si eu chiar voiam sa experimentez...Am mancat in schimb:


Am mai mancat apoi prin balcik carne in tot felu' de barcute (Cavarma de pui, de porc, etc)


Cel mai bun sos de usturoi cu chili.


Si guvizi, de care nu mai mancasem de cand am fost la mare cu Frasi (mai stii mai Frasi?) si a dat la peste si s-a intors cu o galeata de guvizi dulci pe care i-am prajit la gazda la care stateam in Eforie:)



Daca mergeti la Balcik trebuie sa vizitati Castelul. Eu nu le am cu istoria si nu tin minte ce am facut ieri, ce sa mai zic de ce au facut altii acum sute de ani. Stiu doar ca era resedinta de vara preferata a unei doamne si ca acum dupa ce l-am vizitat mi-as dori sa fie si resedinta mea preferata de vara. Nu pot sa descriu. E aproape, asa ca trebuie sa ma credeti pe cuvant si sa-l vizitati. E superb! Si daca va plac florile, asta este Raiul vostru:)


Au fost 3 zile de mancare, peisaj frumos, bere si mima:). Ne-am prostit putin si imbracati ca la nunta, spre amuzamentul oamenilor pasnici de pe strada:)


Probabil sunt multe greseli in text pentru ca am scris in graba si nu am mai corectat. Scuze va cer. Acum fug pentru ca trebuie sa ajung undeva sa fac ceva (abia astept sa va povestesc unde si ce:)). 

Weekend fain sa aveti!

You Might Also Like

0 comments: