Cupcakes cu caise (Emily style)
It's been a while...de cand am mai postat ceva. Sper ca nu ati renuntat cu totii sa ma mai urmariti. Sa stiti ca am circumstante atenuante si chiar daca nu pot inca sa divulg care sunt acestea, va rog sa ma credeti pe cuvant deocamdata si sa nu ma uitati chiar daca postez rar spre deloc.
Acum vreo 2 saptamani am facut cele mai bune briose (de fat cupcakes, ca acum am aflat ca e diferenta intre ele). Nu va mint si nu mi se pare. Chiar sunt cele mai bune si astazi, daca ma tin puterile, le repet cu visine. De data asta insa mai jos aveti reteta cu caise:
Ne trebuie:
125g faina
200g zahar+2 linguri
30g cacao (cam 3 linguri)
o lingurita praf de copt
un praf de sare
110 g unt (cam jumatate de pachet) topit
2 oua
esenta de cafea
esenta de vanilie
4-5 caise taiate cubulete
Incepem prin a amesteca ingredientele uscate, fara zahar. In robot amestecam ouale cu zaharul bine, bine pana se albesc si devin usor pufoase. E momentul sa adaugam untul topit si esenta de cafea (sau 3 linguri de cafea calda). Mixam la viteza medie o vreme, apoi, incet, adaugam ingredientele uscate si mixam pana cand nu mai stim ce am pus in compozitie (adica pana la omogenizare). Daca punem si fructe, transferam compozitia intr-un castron si amestecam caisele cubulete, apoi cu o lingura impartim totul in mod egal in forme de briose.
Cuptorul preincalzit la 180C asteapta sa coaca bunatatile cam 20-25 de minute. Cel mai sigur sunt gata cand trec testul scobitorii.
Pe deasupra ar fi trebuit sa avem un frosting pufos, batos si cu mot, doar ca mie nu mi-a iesit. Daca imi iese vreodata va zic cum sa-l faceti. Le-am ornat cu glazura de branzica amestecata cu zahar pudra, mai fleoscaita asa, dar va zic ca au fost the best. In final ar fi trebuit sa arate ca la experta Emily, dar n-a fost sa fie:)
La noi ploua. La voi ploua? Si tuna. Tare! Si pisicile sunt speriate si se ascund pe sub pat asaracele:) Eu inca nu m-am coborat din pat si cred ca mai trag un pui de somn ca e racoare si bine...
Duminica reusita!
INVITATIE DE PARTICIPARE LA CAMPANIA "CLATIDIADA BLOGGERILOR CULINARI"
RăspundețiȘtergerePrimii 70 de bloggeri care se inscriu la acest "drive test" al tigailor pentru clatite, primesc GRATUIT cate o tigaie pentru clatite marca Fissler.
http://retete-de-mancaruri.blogspot.ro/2012/07/clatidiada-bloggerilor-culinari.html
ce frumosssss <3
RăspundețiȘtergereTi-au iesit asa de frumoase si au crescut perfect! Cele cu grilaj sunt superbeeeee <3
Pentru frosting depinde mult si ce tip de branzica folosesti (mai cremoasa, mai putin cremoasa, mai slaba, mai grasuta :) detaliem, daca vrei ;)!
te pup draga mea si ma bucur ca le-ai incercat! Te pup draga mea!