Prajitura cu morcovi

04:07 ime 1 Comments

Mi-am propus si mi-am promis sa fac o prajitura pe saptamana. Cu copil mic in dotare e greu sa iti propui lucruri si sa te si tii de ce ti-ai promis. Asadar, in weekend am prestat cat am putut de repede un dulce pe care de mult voiam sa il incerc - prajitura cu morcovi. Gatind in deplasare si avand mintea putin dezorganizata insa, iar nu am avut toate ingredientele necesare. In schimb i-am cumparat mixer lu' mama. Dezorganizarea este din cauza de copil care rade noaptea de mine si asteapta sa adorm ca sa se trezeasca. Promit ca ma voi razbuna. Muhahahaha! (Adica n-o sa-i fac prajituri cand va fi suficient de mare sa ceara).

Pentru cea de mai jos va trebuie:
340g morcovi dati pe razatoare
(eu am pus 4 bucati mari)
260g faina
1 plic praf de copt
1/2 lingurita sare
4 oua
300g zahar
240g ulei vegetal
(eu am folosit de porumb)
esenta de vanilie sau rom
(mai puteti adauga nuci, scortisoara, stafide - eu n-am avut)

Pentru glazura:
50g unt la temperatura camerei
230g crema de branza
200g zahar pudra


Facem asa: amestecam faina cu praful de copt. Intr-un bol mai mare se bat ouale pana fac spuma. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza pana ce compozitia de oua se deschide la culoare si isi mareste volumul. Se adauga uleiul, tot treptat si apoi faina si praful de copt. Se mixeaza bine pana la omogenizare apoi cu o lingura se incorporeaza si morcovii rasi. Se coace la 180C cam 30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Glazura: Untul se amesteca cu crema de branza si zaharul pudra. Se bat bine pana cand zaharul nu se mai simte si nu mai avem cocoloase.

Acum avem doua posibilitati. Blatul il taiem in doua si punem jumatate din glazura la mijloc si restul deasupra, sau nu taiem blatul si punem toata glazura deasupra alaturi de niste nuci achizitionate ulterior facerii, pentru ca asa cum va spuneam, daca le aveam de la inceput le tocam si le puneam in blat. Eu am ales varianta a doua pentru ca numai timp de taiat blaturi nu am...

Facem niste poze nereusite si gata. Ca nici de poze nu am timp...


Deci e scurt, usor si dulce. Ca somnu' lu' fi-mea. De fapt somnul e scurt si usor. Dulce e ea. Doarme as we speak, asa ca ma duc sa ma rasfat cu o bucata de prajitura. Nu mai conteaza kilele in plus. Trebuie sa fac lapte, nu?




You Might Also Like

Un comentariu:

  1. Arata foarte bine, da' nu as gusta din ea. Nu inteleg combinatiile astea. E si cazul acelei salate de cruditati cu mar.

    RăspundețiȘtergere