Inghetata de menta

11:14 ime 1 Comments

Da' stiu ca sciu rar...Astazi am facut inghetat si o negresa nu prea reusita. N-am avut tava de dimensiunea potrivita si m-a incurcat asta. Da, eu care am tavi de toate dimensiunile, nu am avut tava care imi trebuia. Lasand tava la o parte, am facut inghetata de menta, ca masina de inghetata rar folosita am. 

Daca va place menta, inghetata asta e pentru voi. Eu nu ma omor dupa menta. Decat poate in limonada, limonada cu menta, facuta la blender si nu oricum, este printre bauturile mele preferate, dupa bere:). Inghetata asta merge tare bine cu ciocolata. Sirop de ciocolata sau in cazul meu o negresa ciocolatoasa facuta dupa o reteta oarecare ca aici sau aici sau oricare alta.

Pentru inghetata
Menta proaspata, cam o legatura ca cea de patrunjel
250ml lapte 3,5%
500ml smantana pentru frisca
150g zahar pudra
un praf de sare
5 galbenusuri
colorant verde (optional)



1. Zaharul, sarea, laptele si jumatate din cantitatea de frisca se pun pe foc pana se incing bine, fara sa fiarba. Se adauga frunzele de menta, astfel incat sa fie acoperite de lichid si se lasa sa se raceasca in vasul acoperit cam o ora. Trebuie sa infuzeze bine pentru o aroma puternica. 
2. Dupa o ora se strecoara lichidul, iar frunzele de menta care raman in strecuratoare se preseaza bine cu o lingura ca sa iasa toata aroma. 
3. Lichidul se intoarce pe foc si se incinge iar bine cu atentie mare sa nu fiarba. Se trage de pe foc, se adauga galbenusurile batute amestecand in continuu si restul de smantana pentru frisca.
4. Se intoarce compozitia pe foc mic si se amesteca in continuu pana cand se ingroasa. Este gata atunci cand imbraca frumos spatele lingurii de lemn, iar atunci cand trageti o dunga cu degetul pe spatele linguii de lemn urma lasata isi pastreaza marginile.
5. Compozitia se lasa la racit in frigider. Cand s-a racit complet se mixeaza pana cand isi mareste putin volumul. (Aici puteti adauga si putin colorant verde. Fara colorant, inghetata nu iese verde ci putin galbuie). Nu se va ingrosa ca frisca, insa va deveni usor pufoasa. Apoi se pune in masina de inghetata si restul e conform instructiunilor din cartea masinii...
(Daca sunteti fara masina, o puneti la congelator si din ora in ora o amestecati cu o lingura. Timp de mai multe ore, pana cand se intareste)



You Might Also Like

Un comentariu:

  1. Dupa cum iti spuneam...drooling! Si cu asta am cam acoperit tot ce aveam de spus :).

    RăspundețiȘtergere