Budinca de cozonac

11:00 ime 0 Comments

Am pe foc o mancare de cartofi. Cam singurul lucru care place copiilor in general si mai ales in perioada asta cand sunt amandoi bolnavi si nu vor sa manance nimic. Astazi mezinul a mancat doar o briosa. In restul timpului a urlat in continuu. Liniste a fost doar cat a avut gura plina. Trece ea si perioada asta...(Later Edit - acum il pazesc pentru ca a facut iar febra dupa 2 zile de pauza. aaaaaaa!)

Avand in vedere situatia si Revelionul in 4 cu 2 copii bolnavi si mistreti n-am gatit mare lucru ieri. Am facut un file de somon la cuptor cu cartofi si broccoli tras la tigaie cu bacon. Nothing fancy. Resturile le transform in seara asta intr-un sos alb pentru paste. La desert am facut budinca de cozonac. Da, cozonacul de la Craciun, sau mai bine zis resturile de cozonac, le-am transformat in budinca. A fost foarte bun cozonacul si nu m-am indurat sa il arunc. Daca nu va place sa aruncati mancare, uite cum faceti:


Ne trebuie
o jumatate de cozonac
1200 ml lapte gras
6 oua batute
o lingurita scortisoara
un praf de sare
putin unt
zahar dupa gust (optional - eu n-am pus)



Cozonacul se taie sau se rupe in bucati de circa 2 cm si se pune intr-o tava unsa cu unt. Ouale se amesteca intr-un castron cu sarea, scortisoara si laptele gras. Puteti pune si zahar la compozitie. Eu am ales sa nu pun pentru ca aveam un cozonac dulce. Acum ma gandesc ca poate ar fi mers niste zahar in plus. 

Compozitia lichida se toarna peste cozonacul din tava si se da la rece cam o ora sau chiar peste noapte. Etapa este esentiala pentru ca lichidul sa intre cat mai bine in cozonac.

Pe langa cele de mai sus puteti sa puneti peste bucatile de cozonac si stafide sau nuci.


Budinca se serveste usor calduta, poate chiar cu o cupa de inghetata de vanilie langa.


Eat responsibly!

You Might Also Like

0 comments: