Dovlecei in doua feluri
Ce sa faci cu un dovlecel cumparat luni dimineata de la piata?
Salata cu paste mici si Halloumi prajita
Jumatate
de dovlecel
O
mana de paste mici fierte
O
ceapa verde
O
rosie
Un
ardei
Porumb
Mult
patrunjel
Sare
si piper
Fulgi de chilli
1. Salata asta e asa de sfarsit de vara si inceput de toamna. Nici calda nici rece. Sau si calda si rece. In primul rand puneti o tigaie pe foc. In cateva picaturi de ulei prajiti dovleceii pe ambele parti, pana se inmoaie putin. Aruncati pe ei niste sare si piper si ii dati deoparte.
2. In aceeasi tigaie aruncati partea alba de la ceapa verde, ardeiul tocat cuburi si porumbul din conserva. Le prajiti si pe ele putin, cat sa se incazeasca si le dati deoparte.
3. Apoi taiati branza Halloumi felii groase cam de 1 cm si le prajiti si pe ele pe ambele parti, pana cand se rumenesc bine. Eu le-am condimentat cu niste fulgi de chilli.
4. Ingredientele calde - dovleceii, ceapa, ardeiul si porumbul se amesteca cu ingredientele reci - pastele fierte, rosia tocata cuburi, partea verde de la ceapa si cam o legatura de patrunjel tocat.
5. Peste se pune branza. Si gata. |
Pui la tigaie pe orez
Jumatate de dovlecel
O
mana de orez fiert
Un
piept de pui
Sare
si piper
Fulgi
de chilli
1. Fierbeti orezul cu putina sare 2. In cateva picaturi de ulei prajiti dovlecelul pe ambele parti si condimentati-l cu sare si piper. 3. In acceasi tigaie rumeniti bine si pieptul de pui taiat cubulete. Pe el puteti pune sare, piper si chilli. 4. Amestecati dovleceii cu pieptul in tigaie. Serviti pe pat de orez:) |
Eat responsibly!
0 comments: