Fish pie fillets

10:33 ime 0 Comments

Mda, ziceam ca astazi pe langa activitatile de baza (mancat si stat in pat) bag si o reteta pe blog. Nu va imaginati ca am gatit. Nu am gatit si nici nu voi mai gati pana in primavara probabil...Rascolesc prin retete vechi si nedetaliate ca sa tin blogul viu si ca sa nu uit sa scriu. In rest sunt putin trista ca nu pot sa merg la cumparaturi de niciun fel. Nici de Craciun nici de bebe. Dar zic mersi ca internetul este un magazin mare in care gasesti de toate. Aproape am rezolvat-o cu cadourile de Craciun. Acum astept curierii. I-am programat cate unul pe zi asa sa nu ma plictisesc si sa mai vad si eu oameni:). Am comandat si patut si un pom de lipit pe perete ca sunt tare la moda acum. Si sunt si frumosi ce sa zic. In seara asta vine nenea cu livrarea si abia astept sa vad cum arata.

Deviem. Sa revenim la reteta usoara de peste cu branzica.

Avem nevoie de
4 fileuri de cod (sau orice peste alb)
100g crema de branza
o legatura de marar
200g de creveti mititei gatiti
4 foi de placinta
ulei de masline
o lingura de parmezan ras



Inainte de toate dam drumul la cuptor la 200C. Punem pestele intr-o tava pe hartie de copt si il asezonam cu sare si piper. Crema de branza o amestecam cu mararul tocat si crevetii si o intindem cu grija pe fileurile de peste. Acum smecheria cu foile de placinta. Ungem cu ulei cele 4 foi si le taiem cam la latimea fileului de peste. Apoi le mototolim in mana si le punem peste branzica. Trebuie sa arata asa sifonate. O sa fie aurii si crocante dupa ce se coc. Pe deasupra presaram parmezan de fitze asa si dam la cuptor cam 10 minute, pana se face pestele si foile devin aurii.

Merg cu fasole verde sau o salatica, asa mai de dieta si cu vin, da, un vin bun si rosu cum as bea eu acum dar n-am voie ca ametesc copilul in burta:). 





Dupa spitalizarile de saptmana trecuta miercuri ma duc la doctor sa vad ce mai face fi-mea. O simt ca a crescut si sper sa stea la caldurica pana la anu'. Maine planuiesc sa decorez ferestrele de Craciun cu luminite si ingerasi pentru ca nu mai am rabdare. Nu e prea devreme, nu?

You Might Also Like

0 comments: