Supa crema de ciuperci
Daca tot au plecat baietii la stadion sa vada preaminunatul si multasteptatul meci, m-am gandit sa-mi fac de cap si sa fac o supa in seara asta. Avand in vedere ca m-am apucat de treaba pe la 9, doar ce am terminat. Asa ca vin rapid cu reteta ca sa nu o uit:)
Avem nevoie de:
o ceapa
o telina mica
un fir de praz
un morcov
putin ulei sau unt
500g ciuperci
1 litru de supa de pui sau legume
sper ca n-am uitat nimic:)
ba da, o lingura de faina
Taiem totul cum putem. Ceapa o calim impreuna cu prazul in putin ulei. Peste, adaugam morcovul taiat rondele si telina. Le calim si pe ele putin si apoi punem ciupercile. Ciupercile isi lasa multa zeama, asa ca trebuie lasate putin pana scade. Ca sa se ingroase putem pune o lingura de faina. Dupa ce punem supa de pui mai lasam sa fiarba, de preferat la foc mic, cam 15 minute, pana cand totul e fiert si bun de bagat in blender. Eu dupa ce am pasat-o mi-am dat seama ca a iesit un fel de ciulama si am mai pus doua pahare de apa sa fie supa:) Da e buna si nu mai stie nimeni cum am dres-o.
In supa mai puteti pune cartofi, sau puteti schimba cantitatile ingredientelor. Trebuie doar sa puneti in principal ciuperci, ca sa iasa de ciuperci. Spre exemplu, a mea a iesit cam verde, cu toate ca in afara de praz n-am pus nimic verde...dar de, prazul a fost cam mare...
Va sunt datoare cu un post cu mancaruri bune din Bulgaria...maine? Ca acu' mi-e un somn si parca n-am inspiratie:)
0 comments: