Supa de mazare cu cartofi (sau invers)

12:13 ime 6 Comments

Dupa cum ati observat eu iarna cam hibernez. Sunt foarte activa in a citi alte bloguri, despre gatit si nu numai, si sunt la fel de activa in a manca mancare buna, insa sunt foarte delasatoare cu propriu-mi blog. De gatit gatesc in continuare, nu va speriati, ca doar nu-l las pe Iubitu' nemancat. Dar mi-e asa de greu sa aranjez, sa pozez. In primul rand e intuneric. E prea mult intuneric dimineata cand ma trezesc si e prea mult intuneric seara cand ajung acasa. Intunericul nu este tocmai un mediu propice de pozat artistic mancare. Se poate, nu zic ca nu. Dar necesita eforturi suplimentare, cum ar fi bagat lumini in priza, asezat aparat pe trepied, etc... si cum eu sunt o fire comoda si uneori chiar lenesa...ma intelegeti...mi-e greu. 

Iata o supa buna-buna pe care am facut-o acum trei saptamani...dar abia acum am descarcat pozele. In seara asta am avut ceva timp ca e meci mare iar si Iubitu' ma ignora. Sau vorbeste cu mine despre fotbal si eu il ignor.

Sa purcedem la reteta ca mi se face somn de la atata povestit:
2 linguri ulei
o ceapa tocata
800 g cartofi taiati cuburi
1 l supa de legume
350 g mazare congelata
o mana de menta tocata


Incepem clasic cu calirea cepei. Cam 5 minute, nu mai mult. Apoi adaugam cartofii si supa si lasam sa fiarba cam 10-15 minute sau pana cand cartofii se fierb. Cu 5 minute inainte sa oprim focul adaugam si mazarea. Cand a fiert si mazarea scoatem cam un sfert din legume si le lasam deoparte. Restul le pasam cu un mixer pana se face supa crema. In crema punem legumele pastrate, menta taiata marunt si bineinteles sare si piper ca fara nu se poa.


Si mmmmmgata. Pozam mai pe intuneric si o inverzim putin in Lightroom ca nu iese ea chiar asa verde. Doar ca asa e mai sexy:) Da' la gust e mai buna decat in poza:)


In seara asta am facut un risotto demential si mancare de cartofi cu prune. Asta cu prune ar fi trebuit sa aiba gust de copilarie...da' n-a iesit tocmai cu o facea mamaia:( Si reteta nu pot sa i-o mai cer din pacate.

Hai bon nuit si somn usor!

You Might Also Like

6 comentarii:

  1. super bucatareasa.pe cine mostenesti in pasiunea pentru gatit?

    RăspundețiȘtergere
  2. ma recunosc cand spui ca nu ai chef de poze cand e intuneric!! Oricum arata bine!!

    RăspundețiȘtergere
  3. cu toate ca mama a gatit toata viata cu drag pentru noi si de la ea am invatat cele mai multe, cred ca pasiunea am mostenit-o de la tata:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Tata a fost bucatar?sau ia placut la bucatarie.Reteta e f.f.BUNA am sa o incerc si eu,arata bine.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu e bucatar, e inginer:) Supa e foarte buna! O sa vezi:)

    RăspundețiȘtergere