Ciuperci si cartofi la cuptor

08:55 ime 0 Comments

Traiesc saptamana ideala: trei zile de munca si patru zile de weekend!!! Daca ar fi tot timpul asa, cred ca am fi cu totii mai bine dispusi:)

Saptamana ar fi perfecta daca si zilele ar fi mai lungi. Faptul ca ajung pe intuneric acasa ma deprima complet si ma seaca de orice pofta de a intreprinde activitati de hobby (like cooking si pozat si scris pe blog). Prin urmare astazi pun doua retete vechi de doua saptamani...cam. Garnituri picante (cum altfel) si fara oua/lapte/carne.

Ciupercute la cuptor
o caserola de ciuperci (mici, mari, medii, cum or fi)
ulei de masline
sare, piper, praf de usturoi si boia iuuuuteeee


Spalam bine ciupercile, le punem intr-un vas termorezistent uns in prealabil cu ulei de masline, mai turnam peste niste ulei de masline si apoi condimentam dupa gust. Dupa gustul meu cu boia din belsug. Lasam in cuptorul incins pe la 200C pana cand se fac.:) Am o noua pasiune pentru ciupercile la cuptor si cat de curand o sa pun si ceva branza si unt in ele.


Spanish potatoes (sau cartofi neplictisitori)
ulei de masline
3 linguri de piure de rosii (eu am pus bulion de la mama)
boia
cartofi taiati cuburi (cam 800g)
4 catei de usturoi zdrobiti


Cartofii eu i-am bagat la abur mai intai cam 15 minute, ca sa-i tin mai putin in cuptor, dar nu este obligatoriu. Fierti putin inainte, sau aburiti, sunt mai cremosi la mijloc...asa mi se pare mie. Dupa ce i-am aburit i-am pus intr-un castron si i-am amestecat cu restul de ingrediente, iar apoi i-am dat la cuptor pana s-au rumenit bine. Nu in castron bineinteles...i-am pus intr-o tava. Nu stiu sa va zic cat i-am tinut, la cuptor ca eu in general gust mancarea sa vad daca s-a facut. In principiu tot la 200C ca i-am facut odata cu ciupercile. 

Up next un weekend prelungit cu road trip si gratare, asa cum ne sta bine. Va tin la curent si va povestesc cand ma intorc. Pofte bune!

You Might Also Like

0 comments: