Negresa cu inima de ciocolata alba

04:44 ime 1 Comments

This is not the sexiest brownie ever. Si nici pozele nu-i fac dreptate. Dar va rog sa faceti abstractie de asta si sa o incercati. Se face repede si merge de duminica.


Sotul trebuie sa mearga la magazin dupa:
100g faina
200g ciocolata neagra
o ciocolata alba
3 oua
200g zahar 
(merge si mai putin)
un pachet de unt (200g)
fulgi de migdale (optional)


Ciocolata si untul se taie bucati si se pun intr-un castron pe baie de aburi, la topit. Apoi se lasa sa se raceasca cat porniti cuptorul la 160C, pregatiti o tava de 20cm pe care o tapetati pe fund cu hartie de copt si va ocupati de restul ingredientelor.

Ouale se bat spuma cu zaharul. Asta inseamna ca le punem intr-un castron si le mixam 3-5 minute pana devin pufoase si se albesc. Apoi e amesteca cu compozitia de unt si ciocolata topita. La final se adauga faina si se amesteca usor, cu miscari largi de jos in sus pana cand compozitia devine omogena. Nu amestecati prea mult pentru ca depindeti de pufosenia amestecului de oua si zahar pentru ca prajitura sa creasca. Se pune in tava si se da la cuptor cam 7 minute:). Aproximativ. Timp in care rupeti in bucati o ciocolata alba. Dupa 7 minute scoateti tava din cuptor si puneti inimioarele albe in prajitura. Cam in mijlocul imaginar al unei viitoare felii. Daca puneti inimioarele de la inceput e posibil sa se scufunde. Tot acum puteti sa presarati pe deasupra fulgi de migdale sau nuca macinata. 

Coacerea dureaza cam 20-25 de minute. Nu m-am uitat la ceas, am testat cu scobitoarea. Prajitura este foarte ciocolatoasa. Sa o lasati sa se raceasca inainte sa o taiati. 



PS Eu am folosit o tava mai mare pentru ca nu am de 20cm. Prajitura mea a iesit cam subtire. Mi-ar fi placut sa fie mai groasa. Si cred ca ar fi fost buna si mai putin dulce.

Eat responsibly!


You Might Also Like

Un comentariu:

  1. hhhmmmm, atat de crocant, pufos si apetisant de delicios in acelasi timp, imi ploua in gura doar candma uit la poza :P

    RăspundețiȘtergere