Paste cu somon afumat

06:39 ime 0 Comments


Lunea este ziua mea libera, copiii sunt la bunici, asa ca la pranz, dupa o dimineata de pictat cocutze, am decis sa ma rasfat cu o portie de paste si un pahar de vin. Nu m-am stresat prea tare cu reteta, am improvizat cu cateva lucruri de prin frigider. Paste am tot timpul in camara, asa ca ele nu au fost o problema. Iar vinul, noroc cu Lidl ca ne-a cadorisit cu niste sticle de vin la Food Bloggers 2017.



Si am inceput cu
Spaghete integrale cam pentru 2 portii
o ceapa
3 catei de usturoi
2 linguri de ulei
un pahar mic de vin alb
o cutie mica de smantana pentru gatit
somon afumat - 2 -3 felii, cat vreti voi
o legatura de marar
sare si piper dupa gust



Pastele le-am fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. 8 minute in cazul meu, timp in care m-am apucat si de sos. Am tocat ceapa si usturoiul marunt si le-am calit putin in tigaia in care am incins 2 linguri de ulei. Peste ceapa si usturoi am pus paharul de vin alb si le-am lasat sa fiarba pana cand s-a evaporat aproape tot lichidul. 2-3 minute adica. Apoi am adaugat smantana si un polonic din apa in care fierbeau pastele si am lasat sa mai clocoteasca in jur de un minut. Am si condimentat acum cu sare si piper. La final am oprit focul si am adaugat somonul taiat cubulete si marar din abundenta. Plus putin parmezan, because I just love it, dar merge si fara. Pastele le-am scos din oala si le-am imbaiat bine in sosul din tigaie. Yum!

Ce e frumos la reteta asta e ca e gata in 8 minute si poate fi usor adaptata. Daca va place cu mai putin vin sau deloc puteti sa il inlocuiti cu apa, puteti adauga broccoli sau sparanghel la sos, in loc de somon poate fi si alta carne, cum ar fi niste resturi dintr-un piept de pui la gratar. Am mancat in liniste si acum ma intorc la treaba. Frumoasa zi de luni. Cum sper ca e si a vostra!



Si da, stiu sa gatesc si altceva in afara de paste, doar ca mi-e foarte lene:)
Eat responsibly!





You Might Also Like

0 comments: