Sticky citrus sponge cake
Sau Pandispan cu portocale caramelizate cum e trecut luna asta in Good Food de Romania. La noi au inlocuit golden syrup cu miere, dar eu am preferat sa fac un caramel din zahar si unt in care sa pun portocalele. Pentru asta aveti nevoie de o lingura de unt si cateva de zahar pe care le topiti in tava pe ochiul de la aragaz. Cand se omogenizeaza puneti feliile de portocale si peste ele aluatul si dati la cuptor. Nu am folosit miere, pentru ca mierea incalzita excesiv produce "furfurol", o substanta toxica.
Si mai aveti nevoie de o tava rotunda fara pereti detasabili, eventual cu peretii mai inalti ca sa nu va curga siropul la coacere. Eu am folosit o tava de tarta, deloc inalta si am afumat toata casa ca mi-a curs in cuptor. Acum trebuie sa-l spal...ce distractie o sa fie...nepriceputa mai sunt!
salutari imeule. domne constat ca ai mai pus cateva minunatii aici. ceea ce e f bine. vreau sa te rugam (eu, castorul,barcanu, adrian, matusa mea, marius ...ca le-am aratat blogul si i-ai incantat pe toti...unii chiar ''te urasc'' acum ca i-ai facut sa para ca joaca la pitici...ei erau f mandri si incantati de ceea ce gateau...pana acum!) sa descrii mai amanuntit tot procesul tehnologic...adica sa facem si noi intocmai :-) hai pa !!! cand vii pe la noi ??? :-)
RăspundețiȘtergeream uitat sa ma semnez: Frasi :-)
RăspundețiȘtergerefrasi draga sa stii ca mie nimeni nu-mi comenteaza pe blog:)) asa ca ma bucur cand mai gasesc cate un comentariu neasteptat:)
RăspundețiȘtergereCat despre procesul tehnologic e foarte simplu. Gasesc o reteta interesanta si spectaculoasa, intru in bucatari si fac dezastru si voila minunatia! Mai detaliat nu-mi vine sa scriu ca sunt tare lenesa si prefer doar sa pun linkurile catre retete, unde sunt descrisi si pasii...din pacate de cele mai multe ori reteta e in English, dar promit ca pe viitor voi incerca sa gasesc echivalente in romana.
Pup si promit ca va vizitam in curand!