Briose cu morcov si portocale

11:09 ime 0 Comments

Nu stiu ce sa mai manac la micul dejun! M-am saturat de covrigi de la metrou cu activia de baut si de activia mic dejun cu cereale. Stiu ca nu sunt deloc originala, dar am nevoie de mancaruri portabile, pentru ca eu imi iau micul dejun in fata calculatorului, la serviciu. 

Si-am zis sa fac niste prea-sanatoase briose cu niste prea-sanatoase ingrediente pentru micul dejun de maine, cel putin. 

Si-am pus in ele asa:
300 g faina integrala (fibre)
sucul si coaja de la doua portocale (vitamina C)
100g morcov ras (vitamina A)
1 ou
un plic praf de copt
50 ml ulei de floarea soarelui
100g zahar
1/2 lingurita scortisoara

Am incalzit cuptorul, am pus hartie de briose in tava si m-am apucat de amestecat ingrediente. Faina cu praful de copt, zaharul si scortisoara le-am amestecat cu un praf de sare. Apoi am trecut la lichide pe care le-am batut la cap cu telul: sucul si coaja de la portocale+ou+ulei+morcov. Le-am amestecat pe toate in sfarsit, dar nu prea tare, asa ca la briose. La cuptor n-au stat mult. Maxim 25 de minute. Sunt gata cand miroase frumos in casa si cand scobitoarea iese curata.



Maine la mic dejun. Cu iaurt, clar!

You Might Also Like

0 comments: