Prajitura de ciocolata cu ricotta si stafide

12:45 ime 2 Comments

Suntem niste oameni foarte norocosi...eu si Iubitu' vreau sa spun. Spun ca suntem norocosi pentru ca avem multi prieteni si avem multi prieteni care ne primesc in curtile lor, sau pe terasele lor imense la gratare si racoare. Sa ai prieteni cu curti si gratare este foarte important cand stai la 9 cu fata la soare si privelistea blocului vecin:(

Trecand peste, stiti si voi deja ca noi participam la gratare cam o data pe saptamana, cel putin. Stiti din foarte multele postari in care v-am povestit ce mici, cefe si alte carnuri am mai gratarit. Sambata am mancat o superba Dorada la gratar, care credeti-ma, bate de departe orice alt peste pe care l-am mancat pana acum gatit astfel. 


Bineinteles alaturi de neegalatul Ciamciuc:)

 +
 =

Pentru ca am fost in vizita, nu puteam merge cu mana goala, asa ca am mers cu mana plina cu o prajitura cu cioco si branza. Gatesc mai nou din colectia Delicii in Bucatarie de la Adevarul. Eu mai rar gatesc din carti, dar volumul cu deserturi cu ciocolata merita incercat.

Avand in vedere ca am mancat prajitura pe intuneric, poza nu arata prea apetisant, dar credeti-ma ca ciocolata si ricotta merg foarte bine impreuna.

Ingrediente:
500g de ricotta 
(sau urda, branza dulce de vaci)
100g ciocolata 
(eu am pus cu 50% cacao)
200g zahar
100g stafide inmuiate in rom 
(eu n-am avut si le-am inmuiat in putin whiskey)
3 oua
30g amidon
1/2 lingurita scortisoara
putin unt


Am amestecat galbenusurile cu zaharul si amidonul, dupa care am adaugat branza ricotta - eu am folosit 250g de ricotta ca doar atat am gasit la magazin. Am completat cu o cutie de crema de branza tartinabila:). Am pus   peste si scortisoara, ciocolata taiata marunt si stafidele. Albusurile le-am batut spuma si le-am incorporat cu grija, cu miscari largi de jos in sus. Prajitura am copt-o intr-o forma de tort cu pereti detasabili. Pe fund am pus hartie de copt pe care am uns-o cu putin unt. Am uns si marginile. Cred ca nu e musai hartia de copt. La cuptor am tinut-o cam 35 de minute la foc mic. E gata cand i se aseaza mijlocul si prinde putina culoare la suprafata. E un fel de cheesecake cu ciocolata. E buna!

Si avand in vedere ca poza mea arata ca o fantoma, aici aveti o poza mai clara din carte:)


Maine ramane sa fac o prajitura cu ciocolata ca suntem 50 si am promis. Hai la mai mare:)

You Might Also Like

2 comentarii:

  1. Aveti niste retete de prajituri care nu necesita cuptor sau prea multe ingrediente (de facut repede, usor(pe "fuga")sau pt inghetata)?

    Multumesc..... :D .....

    RăspundețiȘtergere
  2. Inghetata in curand, tocmai mi-am cumparat o masina speciala pentru preparat desertul verii:) Pentru prajituri rapide fara coacere puteti incerca Cheesecake-ul la pahar http://www.cookingwithaview.ro/2012/05/cheesecake-cu-capsuni-la-pahar.html?utm_source=BP_recent. Poate fi preparat si in altceva nu neaparat in pahar:) Sau tarta cu ciocolata http://www.cookingwithaview.ro/2012/05/tarta-decadenta-cu-ciocolata-neagra.html. Ambele sunt delicioase:)

    RăspundețiȘtergere