Pilaf tricolor cu cod la cuptor

13:04 ime 0 Comments

Pentru ca nu era destul de cald afara am decis sa pornesc toate ochiurile de la aragaz si cuptorul. A fost sauna, acum este pilaf cu cod.

Contine:
2 linguri ulei de masline
niste cod (eu am avut congelat si am folosit 2 bucati file, cam 1/2 kg)
sucul de la o lamaie
o ceapa tocata
2 lingurite seminte de chimen
2 morcovi rasi zapaciti pe razatoare
200 g orez 
(eu am pus brun, basmati si colorat...aveam pe fundul unor pungi si am decis sa le termin)
600ml de supa de legume


Codul il gatim la cuptor. Intr-o tava punem niste ulei, sare, piper si cod si apoi iar sare si piper. Stropim cu suc de lamaie si bagam la cuptor pana cand carnea se albeste si se desface usor.


Pentru pilaf, calim ceapa si semintele de chimen in ceva ulei de masline. Apoi aruncam peste ceapa, usor sa nu se sperie, morcovul dat pe razatoare si il calim si pe el putin pana incepe sa miroasa a ars...cel putin asa am facut eu:) Adaugam orezul de toate felurile si cand acesta devine oarecum translucid il stingem cu supa de legume. Lasam sa fiarba la foc mic pana se absoarbe toata zeama si orezul e facut. Eu am uitat sa-i pun sare. Voi sa nu uitati:)


Punem orez pe o farfurie si peste el cod. Si mancam. 

You Might Also Like

0 comments: