Dalboka

03:29 ime 0 Comments

E bine...e bine cu un capucino cu scortisoara langa mine din care sorb cu un pai roz si kitchos...si ascult muzica de somn si va povestesc de mancare. Va povestesc de Dalboka...de locul in care nu e bine pentru voi sa nu va duceti. 

Am auzit multe povesti, toate de bine, dar realitatea nu poate fi surprinsa complet de nicio poveste. Locul asta nu poate fi descris in cuvinte...sau poate, dar eu nu pot pentru ca nu am atatea cuvinte...

Va las cu o supa de scoici perfecta...adica o supa la care nu mai trebuie nimic...are tot! e perfecta...


Musacaua de scoici al carei singur defect este ca este prea putina...


Frigaruia de scoici pane cu sos picant...de-asta sigur fac si eu acasa cat de curand:)


Si scoicile la tigaie cu sos picant...oooo, ce a mers berea dupa ele:)



Dalboka...ferma de midii unde vezi cand se aduc minunatiile de scoici proaspete...eu una sunt fermecata...

Pentru amanunte practice, este pe drumul de intrare in BG prin Vama Veche. Cam la 40 de km. La intrarea in Kavarna faceti stanga spre capul Kaliakra si o sa vedeti un indicator spre Dalboka, la dreapta. Drumul catre ferma e asa cum trebuie sa fie...cobori in mare printre balarii si nu-ti inchipui ce e la capatul lui. La capatul lui insa e o minune. Sa aveti curaj sa coborati! Ferma este cea din dreapta. Masa nostra:


30 de leva si o ora...acesta a fost pretul...mi-as fi lasat insa tot portofelul si tot timpul acolo:)


Pentru detalii, Printessa Urbana se exprima mai bine decat mine, care nu sunt deloc o artista in ale scrisului. De la ea am aflat de minune si ii multumesc pe aceasta cale. Si bineinteles, ca sa va hotarati de acasa ce mancati, aici gasiti meniul:)

Intentionam sa scriu un post mai lung si mai in detaliu, insa mintea mea e in repaos total...soarele si nisipul de Bulgaria imi dauneaza in sensul asta:)

Ne auzim zilele astea cu ceva mancare de Nessebar:)











You Might Also Like

0 comments: