La Oaie

10:19 ime 0 Comments

Astazi e miercuri. Si pentru ca pe HBO e in reluare premiera de duminica, m-am gandit ca ar fi timpul sa va povestesc ce am facut in weekend. Ei bine, in weekend am mancat pe la diverse chefuri, dar poze am numai de la unul. Asa ca o sa va povestesc ce am mancat sambata, la Oaie.

Oaia nu este un animal cum v-ati gandi, ci o petrecere de toamna la care lumea se aduna, bea vin mult si mananca multa carne...de oaie. Nu stiu daca e specific pentru sudul tarii, dar fenomenul mi-e cunoscut de mult timp, cu toate ca nu am avut ocazia sa particip pana acum la o Oaie in adevaratul sens al cuvantului.

Prima data am participat la o astfel de petrecere cand eram prea mica sa beau vin, pe vremea cand tata lucra la fabrica si organizau Oi. A doua oara eram mai mare si puteam sa beau, dar nu prea imi placea oaia (la carne ma refer aici), asa ca nu am inteles cu adevarat esenta petrecerii. A treia oara (third time's a charm cum se zice) ma pomenii cu o invitatie prin intermediul sotului meu de acum:))) la o Oaie care se anunta a fi cu tot ce-i trebuie: vin, pastrama si multa lume. Evenimentul took place la Zimnicea, la mal de Dunare si am fost, sa zicem, cam 60 de oameni. Oamenii astia pe langa care am fost noi se aduna in fiecare an si fac un fel de nunta mai mica cu lautari si tot tacamul, in luna Octombrie cand e vinul mai bun si se distreaza frate cum numai ei stiu. Numai cu carne de oaie (aproximativ, ca mai sunt si oameni fitzosi, eu fiind printre ei:))). 

Ma si a fost bine. Am mancat ciorba de oaie, pastrama de oaie si daca era si un tort cred ca si d-ala mancam. Ciorba a fost marvelous, felicitari bucatarilor, facuta la tuci sa ne-ajunga. Daca nu nimereai carne, ziceai ca-i de pui. Avea doar o aroma vaga de miros de oaie:) Ceea ce in my book este very OK. 


A urmat gratarul. Imaginea arata in felul urmator: toata lumea stransa in jurul gratarului asteptand sa se faca oaia si mancand pe principiul daca te misti repede mananci inaintea celorlalti. Pastrama+muraturi+paine pe gratar+vin=LOVE. 

Iacata procesul de facut pastrama de la marinat la aterizat in farfurie:


Za conclusion is ca mi-a placut. Chiar daca tot ma durea capul (maratonul lunar de 3 zile de durere de cap care nu trece cu nimic) si chiar daca a fost un pic cam frig, a meritat. Si mi-a facut placere sa vad niste oameni care au facut o traditie din a se intalni cu totii in fiecare an. Este atat de greu sa te vezi cu prietenii cateodata...

A, si PS, stiti ce am mai mancat? Porumb fiert! In octombrie:) Ce tare!

You Might Also Like

0 comments: