Salata de linte cu somon si rodie

11:25 ime 1 Comments

Dupa nunta mi s-a facut foame. Si am mancat vreo doua saptamani mult si din pacate din ce nu trebuie. Fast Food si Pizza in principal. Asa ca dupa doua saptamani cantarul meu arata cu 2 kilograme mai mult. Nu se cade pentru o proaspata doamna ca mine, asa ca am decis sa ma reintorc la obiceiuri mai sanatoase de mancare. Prin urmare, saptamana asta am facut ceva salate usoare si chiar interesante as putea spune.

Prima dintre ele, cea de mai jos, contine somon afumat, dupa care nu ma omor deloc. Nu imi place pestele afumat in general, pentru ca are o aroma prea puternica si e prea sarat, dar in combinatia asta, somonul a fost foarte bun. Si am mai folosit si rodie, pe care am curatat-o intr-un mod foarte inedit. Stiti ca in general se spune ca rodia este greu de curatat si foarte messy, dar am gasit un filmulet care m-a invatat cum sa o curat si chiar sa ma distrez in timp ce fac asta:)))) FILMULET


Pentru salata avem nevoie de:

o jumatate de pachet de somon afumat
(eu mai am jumate' in frigider si nu stiu ce sa fac cu el acum)
o conserva de linte - 400g
o jumatate de rodie
o ceapa rosie potrivita
cateva frunze de patrunjel
sucul de la o jumatate de lamaie
2 linguri ulei de masline
o lingura de miere
o lingurita de tarhon
sare
si un bob de usturoi


Incepem cu dressingul pe care il obtinem amestecand lamaia cu mierea, uleiul de masline, sare si tarhon. Peste, punem usturoiul si ceapa tocate marunt si lintea clatita (ca ea in conserva e intr-o apa tulbure si groasa). Le lasam sa stea cam 10 minute, timp in care batem rodia pana ii ies creierii si taiem somonul bucatele cum ne place. Le punem pe toate in acelasi loc, le amestecam si le decoram cu patrunjel mai mult sau mai putin, dupa gust. Ajunge cam la 1,5 persoane daca se mananca goala, asa ca va recomand o painica integrala sau cu seminte langa.


Probabil ca o sa mai urmeze o reteta cu rodie si somon ca mai am in frigider si nu vreau sa expire, mai ales ca sunt alimente sanatoase:) 

You Might Also Like

Un comentariu:

  1. ce combinatie reusita de culori vii si frumoase, o salata sanatoasa, naturala si proaspata gata de servit :D

    RăspundețiȘtergere