Tabouleh...gen + telina pane

01:45 ime 2 Comments

Buna dimineata! Saptamana asta am mai preparat ceva bun si usor, insa nu chiar ca la carte. Intentia a fost sa fac salata de patrunjel, cunoscuta si sub numele de Tabouleh la ea acasa. N-am avut bulgur, asa ca am folosit cous cous. Avand in vedere ca nu stiu ce gust are bulgurul, mie mi s-a parut minunata si cu cous cous. Din pacate am pus cam mult, asa ca a iesit mai mult un cous cous cu patrunjel decat patrunjel cu cous cous...ma rog, iata reteta:

Pregatim asa: 
4 legaturi de patrunjel
o ceapa (sau o legatura de ceapa verde)
2 rosii taiate cuburi (mai fara zeama si seminte)
100g de cous cous preparat dupa instructiunile de pe ambalaj
2 lingurite de menta uscata
3 linguri ulei de masline
zeama de la aproximativ 2 lamai mici


Mai intai facem un dressing de menta cu ulei si zeama de lamaie. Punem in el si sare si piper si amestecam bine. Apoi tocam ce e de tocat, amestecam cu cous cous-ul si turnam peste, dressingul. Mai dregem de sare si  servim ca atare sau ca garnitura. Fresh&easy!


La mine a fost garnitura pentru telina pane. Nu stiu daca ati mai pomenit telina pane ca eu nu mai pomenisem pana acum, dar cu siguranta o sa mai fac. Eu stiam ca telina se pune la ciorba si eventual in salata de cruditati. Si atat...dar, telina poate mai mult! Deci, telina se taie felii cam de 5 mm si se fierbe in apa cu putin zahar pana se inmoaie. Apoi se scurge, se da prin faina, ou, pesmet si se prajeste in ulei incins. Este extraordinara! Eu in pesmet am amestecat sare si piper si a iesit si putin picanta. Mmmmmmm!

You Might Also Like

2 comentarii:

  1. foarte frumos blogul tau si minunata salata, iar telina ... suuuperrrr! o voi testa cu siguranta!

    o zi frumoasa in continuare :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult de complimente:) Mult succes in blogosfera culinara! Am intrat pe blogul tau si imi plac tare mult fotografiile:) De retete ce sa zic...daca e de mancare si arata si bine pe deasupra, mie imi place:) Pup

    RăspundețiȘtergere