Tortilla cu legume si feta

09:52 ime 0 Comments

Nu am nimic de povestit, asa ca trec direct la reteta. E rapida si salveaza in situatiile in care singurul lucru interesant din frigider sunt ouale. Avem nevoie de vreo sase ca sa iasa ca a mea. Pe langa oua mai avem nevoie de putin ulei, doi cartofi medii taiati rondele subtiri (ajunge si unu' daca e criza mare), o mana de legume congelate dintr-o punga uitata prin congelator si ceva branza feta posibil expirata. Sare, piper si o tigaie care nu se sperie de cuptor.


Incingem uleiul si prajim putin cartofii, doar cat sa se inmoaie. Legumele le fierbem 5 minute si apoi le punem peste cartofii prajiti. Ingredientul principal, oul, se bate ca pentru omleta si se pune peste cele de mai sus. Rumenim 5 minute omleta asta groasa de jos, adica pe fund. Facem asta pe ochiul aragazului, timp in care incingem cuptorul de sus (daca aveti grill si posibilitate, daca nu, mai am si alte retete interesante pe blog care nu necesita:))). Cand miroase putin a ars, inseamna ca e timpul sa presaram branza feta pe deasupra si sa dam la cuptor. E gata cand nu mai dardaie oul pe deasupra si branza e rumenita un picut.


Si gata cu reteta asta, mai am cateva de pus, dar astept sa-mi vina cuvintele. Am mai gatit niste briose minunate cu ciocolata si iar briose cu portocala si mac. Le postez zilele astea. A, si am mai gatit si mucilagiu de orez pentru Bast ca il doare burta si e mofturos de cateva zile. Da' reteta nu e prea interesanta asa ca promit ca nu voi face un post special cu ea:)

Va saluta Bast!




You Might Also Like

0 comments: