La multi ani 2012! (Muschi de porc a la EasyPeasy)

10:06 ime 2 Comments

Sa stiti ca, desi par, nu sunt o fire foarte sociabila. Sunt destul de timida si ma panichez rapid la ideea de a intra intr-o conversatie pe care nu voi sti sa o intretin. De-aia imi plac oamenii care vorbesc mult si pun multe intrebari. De-aia nu trimit mesaje si nici nu prea sun de sarbatori si de alte oacazii. Stiu ca nu e frumos, dar sa stiti ca nu o fac din rautate. Apreciez foarte tare mesajele si telefoanele primite, dar cand vine vorba sa sun, iau telefonul in mana si ma gandesc cum sa incep...si nu stiu...si intru in panica...si nu mai sun:) I know I'm very strange, but daca ma iubiti va rog sa nu va suparati si sa ma sunati in continuare. Drag sa vorbesc cu voi tot imi e:)

De mai sus reiese primul punct de pe lista cu to dos pe 2012: Be less panicky si vorbeste mai mult, pune mai multe intrebari si suna-ti prietenii mai des! 

Mai sunt multe pe lista si ma batea un gand sa le scriu aici si sa ma intorc la ele in decembrie sa va zic cum stau cu indeplinirea...dar sa fim seriosi, la memoria si puterea mea de concentrare, e o minune ca am scris pe blogul asta mai mult de un an.

Si am revenit la blog care e predominant culinar, asa ca sa va spun si ce am mancat de Anul Nou. Pai, Alexandria a venit cu 3,5 tone de aperitive si 5345L bauturi alcoolice. Dupa ce am mancat sunca si am baut tuica fiarta, ne-am cam saturat si celelalte bunatati nu prea au mai intrat cum trebuie. 

Am facut o salata buna cu surimi (ca carne de crab n-am avut) a carei reteta o postez imediat. E usor de facut si impresioneaza rapid.


Am facut si pastrav la cuptor in staniol, care este de departe metoda mea preferata de a prepara pastravul. Fara garnitura, doar cu usturoi cu smantana. Eu pana aici am mancat, mai departe nu am mai putut si imi pare rau pentru ca la indicatiile lu' Sister Cooking si dupa o reteta EasyPeasy.ro am facut friptura perfecta cum ii zice autoarea si nu pot decat sa fiu de acord, pentru ca a fost perfecta. Am gustat o bucatica si se topea in gura, iar aromele au fost nebunesti! Am servit muschiuletul cu piure cu mult unt si muraturi de Mimi. 


Ne trebuie:
muschiulet de porc
piper
boia/paprika
sare 
usturoi
oregano si cimbru 
(eu am pus ierburi de Provence ca asta am avut...spre rusinea mea care ma tot laud cu sertarul de condimente)
ulei de masline
vin rosu

Cantitatile sunt la alegerea bucatarului dupa gust si inspiratie. Totul in afara de muschi si de vin se mixeaza bine. Cu pasta obtinuta se unge muschiul. Langa muschi mai punem in tava putina apa si vin rosu si dam la cuptorul bine incins acoperit cu folie de aluminiu. Avem asa: 200C cam 10 minute, dupa care foc mic cam o ora, dupa care dam folia la o parte si mai lasam 30 de minute. Acum temperaturile si timpii sunt dupa cuptorul meu. Daca voi nu aveti cuptorul meu e posibil sa difere:)


Of, si s-a dus si anul care a trecut si acum a venit altul care presimt eu ca va avea multe provocari si multe intamplari frumoase. Intre timp tocmai am fost anuntata ca-mi sunt gata pozele de la nunta. Dupa o asteptare de 3 luni...

Hai sa traim si sa fim sanatosi si sa mancam bun si cu masura.





You Might Also Like

2 comentarii:

  1. Te astept cu mult drag la o noua editie http://mitinitta.blogspot.com/2012/01/provocarea-lunii-ianuarie-2012-dulce.html si la multi ani!Sa ai parte numai de bucurii.

    RăspundețiȘtergere
  2. arata super.cred ca este si f bun

    RăspundețiȘtergere