Varza de Bruxelles gratinata

11:17 ime 0 Comments

Varza asta e o varza. Adica e varza la gust si e apreciata de foarte putina lume. In general, cine o mananca, o mananca pentru ca a auzit ca e sanatoasa...si se sacrifica. Va spun ca lucrurile nu trebuie sa stea asa. Daca o combinam cu niste grasimi din branzeturi, dintr-o data devine mai mult decat mancabila...devine chiar apetisanta:)

Sa gratinam deci:
250g varza de Bruxelles
o mana de cascaval ras
4 linguri de smantana
100 ml lapte
un ou
2 linguri de faina
pesmet
oregano
susan
ulei de masline
nucsoara
sare
piper


Varzica o fierbem cam 10 minute. Intre timp pregatim sosul din ulei, faina, lapte, smantana si oregano. Incingem uleiul in tigaie, punem faina si gatim 2 minute, apoi stingem cu lapte si adaugam smantana si ierburile. Lasam sa faca bulbuci 2-3-4 minute dupa care turnam peste varza pe care am transferat-o fiarta intr-un vas termorezistent. Peste varza, inainte de sos, puteti sa presarati putina nucsoara.


Oul il batem bine si il amestecam cu cascavalul ras + sare si piper. Pe deasupra presaram putin pesmet si susan. In cuptor tinem pana se rumeneste frumos la vreo 200C. 


Aceasta este o poveste gustoasa asa ca mai multe detalii si pasi cu poze gasiti la un bucatar mai harnic ca mine  PovestiGustoase.com 

Iubitu' a ras tot. Sunt convinsa ca pentru ca i-a placut si nu pentru ca alternativa era budinca de cartofi dulci cu spanac...nu e mare fan cartofi dulci:)


You Might Also Like

0 comments: