Negresa cu ciocolata si inghetata

08:41 ime 2 Comments

N-am cuvintele le mine. Poate le aveam daca scriam despre prajitura atunci cand am facut-o. As fi fost mai inspirata. De cateva postari incoace nu prea mai sunt inspirata...dau vina in continuare pe iarna...si pe agitatiile din weekend. Tanjesc dupa un weekend lenes langa al meu special Iubit. Sa fim noi doi, sa ne ingnoram si sa ne plictisim impreuna. 

Weekendul asta a fost ziua mamei soacre. Eveniment maxim, sa traiasca si sa fie sanatoasa. Lenea noastra de deplasare a generat deplasarea batranilor la noi, deplasare care la randul ei a generat multe vase de spalat si multa voie buna. Cel putin de data asta nu s-a mai agitat asa rau copilul si a domit mai bine. 

Am mancat iar cat pentru o luna. Trei tavi de prajituri + un tort + sarmale + friptura de pui si iepure alergat si  prins de un vanator nemilos. Toate (mai putin iepurele) gatite de mama Felicia, in cantitati industriale, ca de obicei. Iepurele este si va fi aria lu' domnu' Fe. A fost fun si la fel ca de fiecare data cand ne strangem...multa galagie. Sunt relativ istovita. Mi-a mai ramas energie pentru o supa de pui care fierbe as we speak. 

Sa zic de prajitura deci. Ocazia a fost weekendul trecut cand am primit in vizita oameni dragi pe care ii vedem rar, dar ii indragim mult. Cu toate ca ne vedem rar, parca ne-am vedea in fiecare zi. Sunt ca noi, sunt ai nostri. Le-am facut o prajitura dupa reteta de briose de aici...chiar va spuneam ca putem sa transformam briosele intr-o singura prajitura si am zis sa incerc...sa nu vorbesc din carti. Merge!


 Sa recapitulam cele necesare:

150g ciocolata neagra, dar nu foarte (maruntita)
200g faina
o lingurita praf de copt
200g zahar muscavado (light) 
6 linguri de cacao
150 ml ulei de floarea soarelui
100 ml smantana
100 ml apa
2 oua
esenta de vanilie
+
de aceasta data am pus si o mana de merisoare uscate 
pe care le-am hidratat o jumatate de ora in putin cognac:)



Ingredientele se amesteca toate intr-un mare bol, mai putin ciocolata si merisoarele pe care le adaugam la final. Punem compozitia intr-o tava de tort cu pereti detasabili si dam la cuptor la 160C pana e gata. Cam 20-25 de minute...sau mai mult:)

Pentru servit merge cu inghetata de vanilie si sos de ciocolata sau caramel.

Hai c-am zis ca n-am cuvinte multe azi, dar vad ca s-au strans. Nu sunt prea incantatoare, dar prajitura este, asa ca go ahead and try it.

Saptamana buna si putin geroasa!

You Might Also Like

2 comentarii:

  1. Poza este superba insa explicarea retetei lasa mult de dorit. Cand se pun merisoarele si ciocolata ? Unde se pun, in compozitie sau deasupra...

    RăspundețiȘtergere