Briose cu portocale si mac

08:34 ime 0 Comments

Reteta asta am mai facut-o sub forma de tarta asa cum era postata de Laura Adamache. O data mi-a iesit, a doua oara nu mi-a iesit. A fost mancabila, dar nu a fost pufoasa. A iesit batuta asa...nu stiu de ce. Acum am facut o tarta si 4 briose. Tarta iar mi-a iesit batuta, briosele au iesit mai pufoase. Tind sa cred ca de vina este tava de la Ikea, pe care am folosit-o in amblele cazuri de esec. Tarta Laurei in schimb arata divin:)

Pentru 12 briose sau pentru o tarta
270 g faina
175 g zahar brun
3 oua
200gr unt la temperatura camerei
185 ml lapte
1 plic praf de copt
60 g mac
125 ml suc proaspat de portocale 
2 lingurite de coaja de portocale


Zaharul se mixeaza cu untul moala pana se face spuma, dupa care se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. Faina amestecata cu praful de copt se adauga apoi treptat. Continuam cu lichidele, pe rand, cate putin lapte si suc de portocale, iar la final incorporam semintele de mac. Coacem in forma de tort sau de briose la 160C cam 45-50 minute. E gata cand se desprinde de pe margini si devine aurie.


Cat se coace minunatia preparam siropul de portocale din 250 g suc de portocale proaspat, 225 g zahar, 1 plic zahar vanilat si coaja de la o portocala taiata suvite subtiri, cu grija, fara partea alba a cojii care e amaruie. Mai intai fierbem cam 10 minute cojile in apa. Dupa ce au fiert le clatim cu apa calduta si le lasam putin la scurs. Apoi le punem inapoi pe foc cu sucul de portocale si zaharul cam 15 minute, pana se ingroasa putin.

Punem jumatate din siropul rezultat peste prajitura calda (nu fierbinte), iar restul il pastram si adaugam la fiecare portie atunci cand e servita. Prajitura este foarte buna, fiind printre putinele pe care le repet. E dulce si racoritoare si miroase a Craciun. Iar combinatia cu mac e cel putin interesanta.

You Might Also Like

0 comments: