Pesto de patrunjel cu alune de padure
Cand sunteti in criza de inspiratie si tot ce aveti chef sa faceti este sa aruncati niste paste la fiert, e bine sa aveti un sos din asta in frigider. Rezista pana la o saptamana daca puneti deasupra un strat de ulei de masline.
Aveti nevoie de:
5 legaturi de patrunjel
100g de alune de padure
(sau mai putine daca nu sunteti mari fani alune)
50g parmezan ras
coaja si sucul de la o lamaie
100ml ulei de masline
sare, piper
Puneti totul in roborul de bucatarie (in afara de ulei) si tocati bine, bine. Apoi, cu robotul pornit, turnati cate putin ulei de masline, pana cand amestecul devine o pasta cremoasa. Nu e musai sa puneti tot uleiul...va orientati si voi. Si puneti si sare si piper dupa gust. E super bun si o buna alternativa la pesto-ul de busuioc pe care il cumpar din oras...cu mentiunea ca data viitoare as pune mai putine alune.
Ca sa stiti, sosul are muuuulte calorii, asa ca sa nu-l mancati cu lingurita. Amestecati doar cu ceva paste pentru aroma. Eu am folosit ravioli.
Si atat. Pofte bune!
0 comments: