Inghetata de capsuni

23:20 ime 0 Comments


Buna dimineata! Zilele trecute fi-mea si-a rupt mana. O fracturica doar, asa cum a spus doctorul, dar necesita imobilizarea mainii in ghips pentru 2 saptamani. Ca sa o inveselesc i-am promis ca ii dau inghetata in fiecare zi cat timp sta cu ghipsul. Asa ca am purces la facerea de inghetata. 


Ingrediente
200 ml lapte 3.5%
200 ml smantana pentru frisca neindulcita
2 linguri de miere
300g capsuni (ochiometric masurate)
o lingurita extract de vanilie


Am pus intr-un castron laptele si smantana pentru frisca si le-am mixat pana cand s-au ingrosat putin. Ca un lapte batut. Am adaugat mierea si am mai mixat putin pana la omogenizare. Compozitia asta se amesteca apoi cu 200g de capsuni pasate cu mixerul. 

Acum, daca aveti masina de facut inghetata o porniti si turnati compozitia in ea. Cam 20 de minute de invartit si inghetata e gata. Inainte sa o bagam la congelator punem si restul de 100 g de capsuni taiate cubulete mici. Eu asa am facut de data asa, insa data viitoare voi adauga capsunile la servire pentru ca ingheata foarte tare si inghetata devine greu de scos din cutie dupa ce se congeleaza bine. 

Daca nu aveti masina de facut inghetata, cumparati-va una:) Glumesc. Puneti compozitia intr-o caserola si o bagati la congelator. O scoateti la 30 de minute de vreo 3-4 ori si amestecati continutul ca sa nu formeze cristale de gheata. 


Astept cu interes sa se coaca si capsunicile din gradina si sa fac si din ele o inghetata pentru pici. 

Eat responsibly!

You Might Also Like

0 comments: