Lasagna cu dovlecei

08:27 Lucruri simple 1 Comments


Aveam de ceva vreme in frigider un dovlecel de la mama. Si cum statea el asa trist acolo am decis sa-l fac lasagna. Nu de alta, dar mie nu prea imi plac dovleceii decat daca ii combin cu ceva branza de multe feluri. Altfel sunt extrem de plictisitori. Si in lasagna asta sunt minunati. Cu toate sosurile alea si cu branza crocanta pe deasupra, yummm!

Nu ma mai lungesc la povesti pentru ca fiica-mea are febra si ca sa va spun drept nici nu ma pot concentra. Am intrat in modul de panica deja. Ce-o fi, ce-o avea, etc. Pana la febra insa am apuca sa facem azi o plimbare la Cabana Muntele Rosu, care am descoperit ca e inchisa. Planuiam o drumetie de acolo pana la Cabana Varful Ciucas, dar pentru ca ea era un pic molesita am decis sa amanam si sa ne intoarcem acasa. 



Asa ca va spun ce va trebuie:
un dovlecel
un borcann de sos de rosii pentru paste
(da, cumparatde la magazin, am trisat)
o cutie de branzica bulgarasi/cottage cheese/ricotta
50g parmezan ras
200g mozzarella rasa
un ou
sare, piper, oregano
ulei de masline



Dovlecelul il taiem pe lungime in felii subtiri si il punem in tava de aragaz. Il ungem bine cu ulei de masline si il condimentam pe toate partile cu sare, piper si oregano, apoi il coacem in cuptorul incins la 180C cam 20 de minute.

Branzeturile le amestecam cu oul si ceva oregano intr-un castron. Cand feliile de dovlecel s-au copt, le scoatem din cuptor si asamblam lasagna. Incepem cu cateva linguri din sosul de rosii pe fundul vasului folosit. Apoi punem un strat de dovlecei, urmat de un strat din sosul de branza, apoi un strat de sos de rosii si inca unul de dovlecei si tot asa pana terminati cu un strat din sosul de branza. Straturile nu trebuie sa fie perfect intinse. Aruncati si voi cu lingura din loc in loc. Se intind ele singure cand se coc. 

Va marturisesc ca eu la final am presarat niste extra mozzarella pentru un plus de calorii si savoare. 

Lasagna se tine la cuptor cam 30 de minute acoperita si 5 minute la final descoperita, ca sa se rumeneasca bine si sa fie sexy. A fost delicioasa, am mancat trei portii, pentru ca copiii mei prefera sa nu manance ce gatesc eu, cu exceptia momentului cand gatesc paine cu unt si miere.

Cred ca merge si cu vinete. 



Acum gatesc copiii mei cu florile mele din ghiveci. Ma vor invita la masa. O sa le zic ca nu-mi place ca sa ma razbun. Muhahahahaha!!! Glumesc, am suflat deja in lumanarea de pe tort:)))


Eat responsibly.

You Might Also Like

Un comentariu: