Inele de ceapa

11:32 ime 6 Comments

Va scriu cu jumatate de fata amortita de anestezia din doua fiole pe care mi-a facut-o dentistul. A zis ca o sa ma tina toata seara, dar in timp ce scriam primul rand...m-a lasat...si acum imi pare rau ca m-am vaitat ca am jumatate din fata amortita, ca nu imi simt buza de jos si urechea dreapta...acum ma doare...rau...si joi ma duc iar:(

Si cand ma gandesc ca prima intrebare a doamne stomatolog a fost "Incercam fara anestezie?". Eu i-am raspuns foarte sigura pe mine si cu o figura sigur speriata "NU!!!". Si saraca mi-a facut o injectie si cand a inceput sa trebaluiasca in gura mea eu ma tot fataiam pe scaun si mi-a mai facut una sa stau linistita:)))

Partea buna (cred) e ca am scapat de nervi:) 

Lasand maselele la o parte, pentru ca oricum lucrarile abia au inceput si va mai povestesc si alta data, va las cu reteta pentru Inele de ceapa. O gustare care se face cu lacrimi!


Ingrediente
2, 3 cepe mari
75 g faina
1/2 lingurita praf de copt
sare si piper
2 linguri amidon
1 ou batut
125 ml lapte
pesmet


Cepele le taiem rondele de 0.8 mm:) si separam straturile cu grija fara sa rupem cercurile. Lasam ceapa deoparte si amestecam faina cu praful de copt, sarea, piperul si amidonul. Oul batut il amestecam cu lapte si apoi cu ingredientele uscate. Incingem o tigaie adanca cu mult ulei (cam jumatate). Dam rondelele de ceapa prin compozitia lipicioasa si apoi prin pesmet, dupa care le prajim fara sa le ingesuim in tigaie pana devin aurii. Minunatii! Reteta am luat-o de la Articook. Alti oameni minunati care gatesc numai bunatati.


Stiu ca nu pare dar in momentul asta am niste dureri groaznice. Ma duc sa ma culc...

You Might Also Like

6 comentarii:

  1. daca stiam, iti recomandam dentistul meu... are mana de zana... in afara de injectia de amortire, care nu are cum sa nu doara, in rest nu m-a durut niciodata nimic dupa ce am plecat de la el... daca doresti, va pun in legatura. pup

    rodica

    RăspundețiȘtergere
  2. acum 2 zile imi doream sa servesc si eu niste inele de ceapa ...exact asa cum le vad la tine.. iti dai seama ca atunci cand vazut pe blogul tau am avut o revelatie... mai ales ca ai pus si reteta... ce tare esti imeule !!

    RăspundețiȘtergere
  3. multumesc mult rodica, dar nu dentistul e de vina:) sunt eu fricoasa rau si ma doare si cand nu ma doare nimic de fapt:))) a fost mai greu prima data, acum ma duc cu curaj:)

    RăspundețiȘtergere
  4. frasi dragule, inelele de ceapa au fost minunate. e prima data cand fac dar sigur nu si ultima:) si in rest ce sa zic...telepatie domne'...stii ca ne potrivim la ganduri:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce te mai inteleg cu dentistul,mie mi-e groaza sa merg si totusi o fac!Reteta minunata,ador ceapa facuta asa.Te invit cu drag sa participi la provocarea lunii Iulie!pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga mea Flory si eu merg de nevoie...am decis sa ma repar in intregime, chiar daca asta inseamna sa sufar putin:)
    Multumesc mult de invitatie! Coincidenta face sa fi gatit weekendul asta si cu fructe de padure si cu busuioc:) Asa ca o sa o iau ca pe un semn:))) Puuuup!

    RăspundețiȘtergere