Placinta cu spanac si branza feta

12:29 ime 1 Comments

N-am mai zis nimic in ultimul timp pentru ca am fost putin busy...ne-am mutat in casa noua si am fost ocupati cu zugraveli si montat de mobila. Am tras tare si in cateva zile ne-am instalat, iar dupa experienta cu zugravitul am aflat ca sunt un veritabil Dorel zugrav si imi sta bine cand dau cu trafaletul:)

Dar tot mai bine imi sta in bucatarie, in bucataria noua, mare si utilata cu de toate, cu multe sertare in care ma pierd si multe dulapuri in care nu stiu ce sa mai bag:) Toate ca toate, ma simt inca neorganizata, dar e timp si sunt sigura ca ma voi obisnui rapid...doar bucataria e locul meu preferat din casa. Cel putin mi-am instalat sertarul cu mirodenii, esential si obligatoriu centrul bucatariei de vis:)


Ce sa mai, gatim de placere si astazi am gatit o placinta cu spanac si branza feta. 

Au fost necesare:
un pachet foi placinta
500g spanac (congelat)
2 cepe medii
4 catei de usturoi
200g branza feta
2 oua batute 
nucsoara rasa - just a little
unt

Si am facut asa: Am calit ceapa in unt (minunat!), apoi am adaugat usturoiul si l-am lasat sa sfaraie putin si next a venit spanacul direct din congelator. Am pus si putin lapte ca sa se dezghete mai usor. Daca sunteti bio/eco/fresh folositi spanac proaspat care se curata greu si din mult ramane putin. Eu sunt fan congelate:) L-am lasat sa fiarba putin si apoi am sarit un pas important in preparare pe care il subliniez aici ca sa nu faceti si voi asa: nu am scurs spanacul...ca sa iasa bine, spanacul se lasa la scurs sau se stoarce, cum preferati. Eu nu l-am scurs ca mi s-a parut destul de fara lichid. M-am inselat, drept pentru care placinta mea a iesit foarte siropoasa...ca o baclava asa:( Ma rog, e buna. 


Asa, dupa ce scurgeti spanacul si il lasati sa se racesca, treceti la operatiunea foi de placinta. Topim untul si ungem o tava de tort cu pereti smecheri. Punem cate o foaie, jumatate pe fund, jumatate afara, asa atarnata. Si punem foi pana cand am acoperit fundul si ni se pare ca sunt suficiente. Eu cred ca am pus vreo 7-8. Le ungem pe fiecare cu unt. Foarte important. Multe lucruri importante in reteta asta:) Cand e gata tava, amestecam spanacul cu branza feta maruntita, ouale batute si putina nucsoara rasa (eu am nucsoara de la Istanbul, de-aia intreaga si am ras-o eu pe razatoare asa cum am vazut la TV...cea mai tare sunt:)))...merge si nucsoara la plic de la butic...nu va panicati:)) Punem amestecul in tava, dam foile atarnate peste, ungem iar cu unt si dam la cuptorul incins la 180 cam 20 de min, pana cand devine aurie. Prima mea astfel de placinta a devenit brusc carbonizata, asa ca aveti grija cat de tare arde cuptorul.


Si voila la placinta! Chiar daca e mai juicy, e bon.

Va pup si revin cu poze mai artistice cand mut si trepiedul de la vechea adresa...momentan mergem doar pe neon si tinut aparatul in mana tremuranda:)



You Might Also Like

Un comentariu:

  1. Cred ca e a doua oara cand comentez pe un blog/site de gatit. Imi place felul tau de a "expune" retetele iar pozele au iesit super si fara trepied si cu neon!
    Prin urmare, cap de afis pe lista de diseara - placinta de mai sus.

    O zi frumoasa si...pofta la gatit!
    Irina

    RăspundețiȘtergere