Placinta cu mere (american style)
Eu cu aluaturile nu m-am inteles, nu ma inteleg si nici nu cred ca ma voi intelege vreodata. Prin urmare, astazi am decis sa fac un apple pie, ca doar nu ma face pe mine un aluat! Asa ca m-am pus pe facut aluat de placinta. Bineinteles ca m-am chinuit si m-am lipit de toate alea si ba puneam prea mult lapte si era moale, ba puneam prea multa faina si era prea tare…Panica maxima a lovit cand am scos placinta din cuptor si mi-am dat seama ca aluatul de pe margini care nu a intrat in contact cu merele avea consistenta pietrelor. Era un fel de biscuite crocant aproape imposibil de taiat cu cutitul. Partea care era in contact cu merele insa a fost super buna. Crocanta, dar in acelasi timp sfaramicioasaJ
Am inceput cu blatul
500 g faina
200 g unt
2 lingurite sare
3 lingurite zahar
lapte
Am pus intr-un vas faina, untul de la frigider taiat cubulete, sarea si zaharul si mi-am bagat mana in el si l-am framantat pana s-a transformat totul intr-o chestie sfaramicioasa. Apoi am pus lapte cat sa se lege. Aici e the tricky part, ca pana nimeresti mai pui lapte, mai pui faina si tot asa. Cand nu se mai lipeste de vas e ok. Il invelim in folie si il bagam la frigider aproximativ 30 min.
Merele
6 mere
150 g zahar
1 lingurita scortisoara
1/2 lingurita nucsoara
30 g unt
Merele le-am curatat de coaja, le-am taiat cubulete mici (se pot taia si felii subtiri, nu recomand datul pe razatoare) si le-am pus intr-o tigaie mai adanca cu zaharul, scortisoara si nucsoara (pe care iar am dat-o eu pe razatoare ca Anna Olson si o sa va spun asta pana o sa va plictisiti pentru ca eu am nucsoara de la Istanbul si ma mandresc cu ea:))) + unt. Le-am tinut pe foc fix aproximativ 5 minute pana s-au zemosit asa. Apoi am intins 3 sferturi din blat si l-am pus intr-o tava de tarta. I-am intepat fundul cu furculita sa nu se umfle si am turnat in el compozitia de mere cu tot cu siropul pe care si l-au lasat in tigaie.
+
1 ou batut
zahar
Din aluatul ramas am facut un gratar si l-am pus peste. L-am uns cu ou batut si am presarat cu zahar. Cuptorul in tot timpul asta se incingea grav la 220C. Am lasat placinta in el cam 25 de minute, dar asta depinde de cuptor. Cand e rumena si miroase in casa a mere cu scortisoara e gata!
Si gata! S-a mancat toata si nu mai e. Mai facem!
0 comments: