Pizza pe dovlecei

12:05 ime 0 Comments

Noi de cateva zile mancam doar din gradina. Castraveti si dovlecei avem si profitam de ei la maxim. Cand i-am plantat nu m-am gandit ca o sa rodeasca atat de bine. Satisfactia e maxima atunci cand intru in gradina si ies cu kilograme de castraveti din 4 fire plantate. 

Ieri la pranz am facut aceste pizza pe dovlecei. Urmeaza pasii clasicei pizza, doar ca "blatul" este chiar un dovlecel. 

Noi am fost 2 adulti si 2 copii si am avut nevoie de:
2 dovlecei
2 rosii
4 catei de usturoi
oregano proaspat
125g mozzarella
50g parmezan
porumb dulce boabe
un tip de mezel felii (noi avem doar salam de sibiu in frigider, asta am folosit)
un ardei iute mic
cateva frunze de busuioc



Incingem cuptorul la 200C si punem o foaie de hartie de copt intr-o tava. 

Peste rosii punem apa fiarta si le lasam 5 minute, apoi le decojim. Pe acestea le blenduim apoi cu 4 catei de usturoi si oregano. Piureul rezultat il tinem pe foc cam 15 minute pana cand scade si aduce mai mult a un sos gros. 

Taiem dovleceii pe laterale, in felii de cate 2 cm grosime. Cate 2 felii din fiecare dovlecel. Mijlocul il pastram pentru alte retete. Peste feliile de dovlecel punem sosul de rosii, apoi presaram din belsug mozzarella si parmezan. Urmeaza toppingurile: pentru copii eu am pus boabe de porumb, iar pentru noi salam de sibiu si ardei iute. Le dam la cuptor 15 minute pana cand se rumenesc frumos deasupra.


Am presarat putin busuioc tocat pe deasupra si i-am mancat cu o salata de castraveti cu marar si iaurt. Asta este preferata noastra in ultimul timp. Racoroasa, de vara.


Puteti folosi orice topping va inspira. Noi am pus ce aveam prin frigider. Copiii au apreciat foarte tare pranzul, asa ca recomandam pentru mofturosi:)


Eat responsibly!

You Might Also Like

0 comments: