Briose cu telemea si ardei copt
Astazi de dimineata m-am trezit devreme si am asteptat sa se trezeasca si restul casei in miros de briose la micul dejun. Fi-mea cand s-a trezit si a aflat ca am briose la cuptor m-a intrebat cu un ranjet mare pe fata "Mami, sunt cu ciocolata?". Cand a aflat ca sunt cu telemea si usturoi a fost total neimpresionata si s-a bagat la loc in pat.
Ingrediente:
375g faina
un plic praf de copt
180g telemea sau feta
35g parmezan ras
8 catei de usturoi (dar ar fi mers mai multi)
o lingurita de rozmarin
115g ardei copt tocat
90ml unt topit
330ml lapte
1ou
Inainte de toate pregatim tava de briose. Adica punem hartii speciale, sau o ungem cu ulei. Pornim cuptorul la 180C si ne apucam de compozitie. Amestecam faina cu praful de copt, branza telemea (sau feta) maruntita, parmezanul ras, usturoiul tocat, ardeiul maruntit si rozmarinul. Intr-un alt vas amestecam oul cu laptele si cu untul topit. Apoi turnam ingredientele umede peste cele uscate si amestecam pana la omogenizare. Punem compozitia in tava pentru briose si le dam la cuptor 20-25 de minute, sau pana cand trec testul scobitorii.
Sunt tare bune pentru mic dejun si la mine au fost bune si pentru o cina tarzie cu o glazura de iaurt cu usturoi si menta care imi ramasese in frigider de la friptura de ieri. Si cred ca ar merge foarte bine usturoi verde la reteta asta. Asteptam primavara. Nu mai e mult.
Eat responsibly!
0 comments: