Spaghete cu usturoi si ulei (aglio e olio)

09:19 ime 0 Comments

Hai ca pana ma urnesc eu sa scriu ceva se topeste zapada...Ziceam pe Facebook ca luni am avut o zi linistita, am fost singura acasa si cu un frigider gol. Ce gatesti cand ai frigiderul gol? Paste. Ca paste sigur ai si pentru sos gasesti niste ulei si niste usturoi pe care sa le combini. Eu aveam si Prosecco la rece asa ca pranzul meu a fost chiar reusit la final.:)


Tot ce-am avut:
o mana de spaghete
5 catei de usturoi
4 linguri de ulei de masline
sare si fulgi de chilli
50 g parmezan
patrunjel verde


Pastele se fieb si se scurg, pastrand cam un polonic din apa in care au fiert. Apoi, intr-o tigaie se rumeneste 2 minute usturoiul tocat cu cativa fulgi de chilli (mie imi place iute). Dupa 2 minute de sfaraiala se pune polonicul de apa in care au fiert pastele si se mai lasa sa bolboroseasca vreo 3-4 minute, pana cand sosul scade la jumatate. Se adauga pastele si se amesteca bine toate in tigaie. Dupa ce oprim focul adaugam si parmezanul ras. Eu am pus mult pentru ca asa imi place. Punem si patrunjelul si le lasam asa in tigaie cu focul oprit vreo 5 minute ca sa se intrepatrunda toate cele. Apoi, fireste, mancam tot.


Data viitoare cand nu aveti nimic in frigider stiti cum sa abordati problema. Eu am abordat cu succes toata tigaia. 


Eat responsibly!

You Might Also Like

0 comments: