Briose din albusuri

00:53 ime 0 Comments

Pe principiul ca nu arunc nimic in bucatarie, sau aproape nimic, zilele trecute le-am facut copiilor niste briose din cateva albusuri de ou pe care le aveam la congelator. Cred ca m-am pricopsit cu ele dupa ce am facut o maioneza, ceva. Reteta e de prajitura Angel Food Cake, care e un fel de pandispan, dar fara galbenusuri.


Ingrediente si cantitati:
6 albusuri
6 linguri de zahar pudra cernut
6 linguri de faina cernuta
un praf de soare sare
(da, am scris soare, ca sa vedeti la ce sunt cu gandul)
3 linguri de apa calduta
coaja de portocala, sau lamaie

Pentru un rezultat bun, albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei. Se mixeaza impreuna cu praful de sare, apa si coaja de citrice pana cand se intaresc si formeaza varfuri ferme. Peste albusurile batute se cern zaharul si faina si se amesteca totul cu o spatula cu miscari ample de jos in sus, nu prea energic, ca sa nu iasa tot aerul din compozitie. Eu am adaugat si cativa fulgi de ciocolata la solicitarea copilului mare.

Compozitia se poate coace intr-o tava de chec corespunzator pregatita, sau in forme de briose. Eu fac totul in forme de briose pentru ca am 2 copii fani briose. Mananca orice daca este in forma de briosa:). Se dau la cuptor 30-35 de minute la 180C. Sunt gata cand trec testul scobitorii. 
Extrem de rapid si usor de facut, sunt pufoase si foarte albe la interior. Noi le-am mancat pe toate odata.

Eat responsibly!

You Might Also Like

0 comments: