Clatite cu sofran si somon

03:15 ime 2 Comments

Cand am inceput sa scriu aici nu am intentionat sa fac un blog cu retete. Imi placea sa fac mai mult poze, asa ca initial puneam mai multe poze si mai putine informatii despre cum se prepara delicioasele lucruri din poze. 

Acum ca am mai mult timp la indemana, timp pe care nu il pot folosi din pacate pentru a gati si poza retete noi, m-am gandit sa iau retetele de la inceput si sa le detaliez pe cele la care nu scrisesem mai nimic. 

Incepem cu clatitele cu sofran si somon, care sunt ideale ca aperitiv fency-trendy cand aveti un musafir ceva, sau ca mic dejun intr-un weekend rasfatat.


Avem nevoie de
2 oua
faina si lapte
(nu stiu cat exact...ochiometric asa...e ca la clatitele normale...sa fie compozitia ok)
o jumatate de lingurita de sofran macinat, pentru aroma si culoare
crema de branza 
(dupa preferinta - Almette, Philadelphia, etc)
marar
somon afumat


Facem compozitia pentru clatite, clasic, doar ca adaugam si praful de sofran. Presupun ca va descurcati, asa ca nu detaliez. In compozitie se poate pune si un praf de sare, dar nu e musai pentru ca umplutura va fi suficient de sarata. Mararul il tocam marunt si il amestecam cu crema de branza. Daca faceti clatitele intr-o duminica lenesa puteti sa cumparati o crema de branza cu verdeata si sariti peste marar, dar sa stiti ca tot mai bun e mararul fresh. Asa, clatitele gata facute le ungem cu crema de branza si marar, deasupra punem cateva fasii de somon, le rulam si le dam la frigider vreo 30 de minute. Apoi le taiem rondele ca sunt mai sexy asa.

Cantitatea de somon folosita tine de fiecare. Mie mi se pare oarecum gretos somonul afumat, asa ca nu pun prea mult. 

Compozitia de clatite o puteti face rosie daca puneti in ea putin suc de sfecla, sau verde daca o amestecati cu marar tocat. 


Si cam asta e. Sa va povestesc ceva si de pe frontul de gravidie? Pai de aici inainte, stau in pat pana in februarie. Asa ca daca stiti vreun serial interesant va rog sa imi recomandati, ca sa am cu ce sa imi umplu timpul:)

Gracias!

Later edit: Short English version for Tracy
Ingredients: 2 eggs, flour and milk, just enough to get a flowy crepes batter, half a teaspoon of powder saffron, cream cheese, fresh dill, smoked salmon.
Method: Prepare the crepes mix by beating the eggs and mixing them with the flour and milk until you get a fluid batter. Cook the crepes in a pan on both sides and leave to cool. Meanwhile chop the dill and mix together with the cheese. Fill the crepes with the creme cheese, lay a few stripes of smoked salmon and roll. Refrigerate for 30 minutes then cut in small slices. Enjoy!

You Might Also Like

2 comentarii: