Prajitura cu dovleac

12:42 ime 0 Comments

Pentru ca duminica m-am simtit un pic mai bine (de fapt ma plictisisem de imi venea sa ma urc pe pereti) am decis sa fac o prajitura. Da, dupa aproape 6 luni de "post" in bucatarie, cuptorul meu s-a bucurat din nou de niste arome minunate de dovleac si scortisoara. Si ca sa ma laud mai departe, astazi in ultima jumatate de ora de lumina naturala, i-am facut si cateva poze. 

Am cautat o reteta rapida, care sa nu ma tina mult in picioare si care in principiu sa nu implice altceva decat amestecarea ingredientelor intr-un castron cu mixerul. Am gasit la Teo si m-am apucat de treaba. Cu ocazia asta am descoperit ca aveam in camara 2 kg de faina expirata din aprilie (sau cel putin asa scria pe cutie, dar totusi, faina expira? ca imi amintesc ca mamaia o tinea in lada muuuuuult timp si nu avea nimic...), ca mai am zahar si ulei decat fix pentru prajitura asta si ca ar trebui sa fac curat in sertarul cu condimente. 

Cum ziceam:
4 oua
450g dovleac ras
200g zahar
250g ulei
250g faina
un plic praf de copt
o lingurita de sare
o lingurita de scortisoara
(cred ca ar fi mers si niste nuci in compozitie)


Mai intai pregatim dovleacul. Ras asa cum este il calim cateva minute intr-o tigaie, cat sa se inmoaie putin. Apoi il punem intr-o sita sa se scurga de sucul in exces. Cand s-a scurs si s-a racit il punem intr-un bol mai mare cu ouale, zaharul, uleiul. Bagam mixerul in ele pana se omogenizeaza. Cand s-au amestecat bine adaugam faina amestecata intr-un vas separat cu praful de copt, sarea si scortisoara. Amestecul se toarna intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins in prealabil la 180C cam 25-30 de minute, sau pana cand trece testul scobitorii. Amestecul va fi moale, sa nu va speriati. Prajitura va iesi umeda si va avea gust de placinta de dovleac.


Pregnancy update: Astazi am semnat cu curaj contractul de nastere la Regina Maria. Zic cu curaj pentru ca am semnat pentru nastere naturala. Oh, such fun! Am vizitat noua maternitate care arata ca un hotel. Sper sa nu ajung acolo mai devreme de februarie:)

You Might Also Like

0 comments: